1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Контрацептивни таблети

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 26 ноември 2009.

1. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Утре треба да одам на одмор, и утре ми е последната таблета розева од Јаз. Што значи вторник почнувам со белите и би требало да добијам што сакам да го спречам тоа бидејќи на одмор ќе сум и сакам да се бањам. Намерно 2-3 дена месецов не пиев Јаз со цел сега кога ќе одам на одмор да ги испијам за да не добијам. Ваш совет што да правам? Да направам така или?

2. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    13.308
    Ти више си направила каша попара. Не знам како ги замислуваш апчињава, не се копче! Ако треба да добиеш во вторник ќе си добиеш во вторник без разлика дали си "пропуштила" едно-две. Читајте упатство.

3. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Го прашав гинекологот дали да испијам барем уште едно апче во вторник и ми рече да ама само тогаш да не продолжувам понатека да не се играм

Последна измена: 22 јули 2018
  4. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.454
    Допаѓања:
    5.089
    Нема да ти пропадне, бањај се со тампон. Нема да имаш проблем никаков, јас барем немав.

На Jenyl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Мала сум за тампони 18 само што напраив. Иам хорм дисбаланс затоа ги пијам Јазот

6. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Ако не сакаш да имаш менструација почни го следното пакување веднаш после последно испиената розева таблетка.

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Не се прави така. Пишува во упатството, требало да прочиташ, или да се советуваш со гинекологот.
    Си можела да ги почнеш розевите пилули неколку дена порано и да фрлиш 2-3 бели, си можела воопшто да не пиеш розеви и веднаш да почнеш пак со бели, ама никако не да пркинеш на сред месец 2-3 дена и пак да почнеш. Си ги зголемуваш шансите за несакани ефекти.
    Сега врати им се како што треба, фрли ги апчињата што си ги пропуштила и пиј си ги розевите по редот, а почни си ново пакување штом ќе ги допиеш розевите. Мислам дека тоа е најдобра опција. Пакување се пие од почеток до крај, прво белите па розевите и се завршува со розевите, а не малку од овие - малку од оние.

8. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Ненее несмеам така. Кај мене поентата е да добивам менструации секој месец. Затоа сакав да одложам бар 2-3 дена али нека.. Да не напраам проб. Инаку знам дека можам да не ги пијам белите ама морам. Зошо долго време немав менстр. И јајниџите се задебелиле. И сеа со секоја менструација се средува кај мене заради тоа.

9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Не ме разбра. Реков дека не требало да скокаш од активните таблети на средина на месец, дека штом си почнала од неактивните фрли ги тие активни што ти останале и после, кога ќе ги завршиш неактивните, почни ново пакување.
    И апсолутно не знаеш зошто имаш корист од апчињата. Не е точно дека е битно да добиваш секој месец. Со тоа што ги пиеш активните таблети, тебе ти одмараат јајниците затоа што не произведуваат јајце клетки, тоа ти е бенефитот. "Добивањето" кога си на апчиња не е менструација.

На HoneyBun му/ѝ се допаѓа ова.
  10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    А што има врска ако си 18 години? Можеш да користиш тампони без разлика дали си 18 или 20.

На joy1 и HoneyBun им се допаѓа ова.
  11. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Ти кажав како што ми кажа гинекологот.

12. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Да ама несакам.. Сум читала доста за нив и некако...

13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Некако што?
    Јас цел одмор протерав со тампони, без никаков проблем. :) Ама како сакаш.

14. Andreafemale

Andreafemale Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    NO POD DEJSTVO NA KOTRACEPTINA RERAPIJA ESTRADIOLOT VO KRVTA E MNOGU MAL DO 30 edinici...

Vaka
    Ako se zema Kontraceptivi se namaluvaat Estrogenite vo krvta .
    Estradiolot moze da bide vo niska granica i da iznesuva 30.00 edinici vo Krvta Sto tamu ima grafa vo kontaceprivi Ova e za koga merite Hormoni vo Krvtta .
    Taka moze da vi ae poremeti hormonskiot status i da osetite opadjanje na kosata i potenje kako vo Meno Pauza Klimaks zatoa sto Klimakdot Doadja koga nivoto na Estrogeni vo krvtta se namakuva
    ZNACI KOLKU STO ZNAM DIANE 35 MOZE DA DOVEDE DO OVIE NUS POJAVI...

Mal e Estradiolot zatoa sto Diane 35 ima Etinil estradiol koj e mnogu steten za krvta i za kapilarite moze da dovede do Tromboza i izliv na krv vo mozok .Toj estradiol e vestacki normalno mora da go dovede Kontraceptivot Estradiolot vo niska granica za da ne bi ostabala osobata vo DRUGA SITUACIJA
    Fodeka Estrofem ina Valerate Estradiol na prirodna baza kako Prirodniot
    ESTROGEN AMPULI SE NAJEFIKASNI ZA PROIZVOD BA ESTRADIOL VO KRVTTA
    JAS KOGA ZEMAV AMPULI IMAV MNOGU MLEKO I GRADITE MI GEA BUJNO GOLEMI...

DA NA LICETO VLIJAE A STO E SO ESTRADIOLOT VO KRVTTA .KOLKU TI E VO KRVTTA OKOLU 30.00 EDINICI
    Toa moze da dovede do gubenje na kosa
    Kako vo Klimaks koga nivoto na Estradiol padja dolu...
    Ti za lice gi zemas
    Za lice podobri se Diane 35 zasto sodrzi Ciproteronacetat koj e Anti Androgen gi namakuva Testosteronite vi krvtta i za lice e ubavo za akni na lice za padjanje na vlakna po telo
    Jas nemav nikade vlakna ni pod Miska no sto se dedi zadno vreme ceshelot bese so Vlakna i estradiolot bese 31.00 vo krvtta ...

Последна измена од модератор: 31 јули 2018
  15. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Ми ги препишаа Микрогинон таблетите поради полицистичен десен јајник, а и самата сакав да користам контрацепција.
    Гинекологот не ме праша за пушење и за фамилијарна историја со рак и тумори, но јас самата си кажав дека пушам и дека мојата мајка 2 пати се лечеше од рак на дојка и на крај почина од тумори низ цело тело.
    И покрај ова што го кажав гинекологот ми ги препиша микрогинон и ме советуваше да се јавам на преглед после 2 месеци.
    ГО ПРОЧИТАВ ЦЕЛОТО УПАТСТВО!
    Имам повеќе прашања.
    Прво дали има место за паника заради гореспоменатите работи?
    Второ читав дека како нус појава може да ја зголемам телесната тежина (го прашав гинекологот и за ова и добив одговор дека треба да водам сметка и да внимавам самата) па ете ме интересира дали ќе ми се зголеми апетитот или таблетите сами од себе предизвикуваат дебелеење?

16. Andreafemale

Andreafemale Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Da konttaceptivi...

17. luna 88

luna 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Nikogas do sega ne sum koristela kontrapceptivni tableti, me interesira dali moze da se kupat bez recept? imam edno dete i bi sakala i uste edno megutoa ne sega mozebi za nekoja godina... ke ima li nesakani efekti otkako ke se prekinat vrz plodot itn itn..? ako moze nekoja da spodeli iskustvo?

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Еднаш во животот имам пиено контрацептивни таблети, ми ги препишаа за полицистични јајници.
    Еден месец ги пиев и ги баталив.

Кондоми е 100 пати подобро.

На Rabbit и luna 88 им се допаѓа ова.
  19. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Јас почнав да ги пијам месецов. Како што знам ги даваат пред ин витро што значи нема да имаш потешкотии да останеш бремена откако ќе ги прекинеш. Имав читано искуства некои жени успеале по само 1 месец, некои по 3 месеци.
    Во зегин ги даваат без рецепт но не ризикувај!
    Мене детален преглед ми направија. Многу е важно да немаш некоја раничка на грлото на матката и плус не можеш да знаеш има многу различни брендови, гинеколог ќе ти ги препише тие кои би ти одговарале.

20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    5.179
    Ама кондомите не решаваат проблеми со хормони и полицистични јајници. Едно е да ги пиеш бидејќи имаш потреба, друго е за заштита.

На H.VAGA, Nausicaa и WildMk им се допаѓа ова.