@Fallen.Angel, гинекологот твој мора (односно, би требало) да има назначено замена додека таа е на одмор. Види дали има замена па тркни до кај неа и распрашај ја за се што те интересира околу пилулите, исто кажи и тебе што ти се случува откако си почнала со нив. Јас вака лаички би ти рекла таблетите да ги земаш така како што е нагласено во упатството, и би правела пауза меѓу две кутивчиња.
Нема замена бидејќи е приватна ординација и работата ќе ја преземе нејзината ќерка откако таа ќе оди во пензија. Веќе ја правам паузата ама ме интересираше крварењето дали се појавува ако не се направи пауза. Некогаш можеби ќе треба да одам на одмор или на патување па би ми било комотно и практично без влошки.
@Fallen.Angel, штом секако плаќаш, отиди кај друг гинеколог за консултација, не би требало повеќе од 300-400 да ти земе. Ќе си направиш муабет, ќе ти ги разјасни сите недоумици А за крварењето. Јас сум на Јасмин, толку малку има крв, што се вика целиот циклус може да се истера со една влошка (карикирам, нормално ) Најобични секојдневни влошки ќе ти завршат работа. Исто, и менстуалните болки ќе ги нема, затоа и се препорачуваат контрацептивни пилупи кај оние девојки кои имаат преобилни или преболни циклуси.
Ќе видам што ќе направам. Инаку не знам крварењево досадно е више.. Кога добив почнав со таблети и ми траеше 10тина дена потоа немав ништо и еве сега не претпоследната таблета пак крварев...
Здраво на сите. Денеска бев после 9 мес терапија Јаз на гинеколог. Ми кажа дека сум била одлична фала богу, и иако се двоумеше дали да ми ги прекине пошто најмалку 1 год се пиеле, ми ги прекина, да сум видела месецов како што без нив. Ја прашав што дијагноза ми е и незнам што кажа тешко беше името, ама многу специфична дијагноза било, дури ни на факултет тие што одат за гинеколози ептен им требало за да ја распознаат ми објаснуваше неш. Ама фала и зошто она единствена ми го откри проблемот. Јајниците ми биле задебелени и заради тоа сум немала мензис со месеци. Е сега се плашам месецов дека без Јаз да не не добијам. Знам дека не треба така да мислам. Ама и криво ми е што неможам да се сетам на дијагнозата. Дали некој од вас имал сличен проблем со мојов и ако може да ми каже како се вика дијагнозата?
@Fallen.Angel Кога нема да направиш пауза моќе да имаш само некој крвав исцедок, но нема да е толку обилно за влошка. Но ова со одложувањето само ако стварно ти е потребно да го одложиш циклусот, немој да го применуваш често.
Замоли ја да ти даде повеќе рецепти наеднаш. Мене матичниот така ми пишува за да не одам секој месец (за розеви рецепти зборвувам).
Здраво Никогаш не сум користела таблети за контрацепција затоа што сум мислела дека е потребен преглед кај гинеколог и рецепта(и од причини што не можам да ги наведам не сакам да го направам тоа), ама овде гледам дека велите во Зегин ги давале без рецепт. Па сакав да прашам кои таблети ги даваат, како да ги барам?
Абе не се глупирај иди прегледај се. За да се ебеш немаш причини кои не можеш да ги наведеш а за да идеш на гинеколог имаш.
Zdravo na site... Piev jaz tableti 9 meseca poradi horm disbalans, nemav redovni menstruacii.. E sega minatiot mesec mi beshe posledniot pat od jaz tabletite i "dobiv" na 26ti. I bev na ginekolog me proveri ubavo i mi gi otkaza poso rece odlicna sum bila i da probame kako ke mi bide bez niv.. Ama eve sega e 25ti komaj 26ti ii jas nemam aber ... Neznam dali se javam utre ili da pocekam do krajov na mesecov. Vash sovet ve molam spored toa na vas kako vi doslo koga ke ste gi prekinale
Вака сега. Го почнав 3тото пакување завчера. А денес имав незаштитен секс и дечко ми сврши внатре. Знам дека пилулите почнуваат да штитат од бременост после 7иот ден од земање, а јас денес ќе ја земам третата. И сега колкави ми се шансите за бременост и дали да земам норлево??
Зошто да пиеш норлево ако се придржуваш до шемата? За тоа се контрацептивите, за да не се клукате со Норлево после секој секс.