Здраво девојки Заради пцос и акни, а редовен циклус ми препишаа Јасмин. Треба да добијам утре/задутре. Прашањето ми е ( дали добро ја разбрав докторката ), да почнам да ги пијам дента кога ќе добијам и откако ќе ги испијам сите 21 да правам пауза 7 дена. После на 8миот ден нова кутија без разлика дали ќе добијам или не. И да прашам дали пример ако е вторник да си го земам апчето за вторник означено на амбалажата? Да не има разлика некоја во апчињата па да направам некоја беља
Треба да почниш да ги пиеш дента кога ќе добиеш, ги пиеш секој ден во исто време сите 21. 7 дена ништо не пиеш, тогаш треба да добиеш, јас кога ги пиев секогаш добивав на 4 или 5 ден, ама ти и да не добиеш си продолжуваш со ново пакување на 8 ден, и со тек на време циклусот ќе ти се среди и ќе ти доаѓа секогаш на иста ден. Во почетокот може ќе биде нередовно само додека се навикни телото на на нив. Ако добиеш утре, ќе си го земеш апчето означено вторник, ако задутре, среда. Ништо не се комплицирани, убаво си ја разбрала докторката, ќе си створиш навика, само гледај да не ги забораваш и одбери си кое време ти сакаш да ги почниш и гледај да ти одговара според твојот стил на живот.
Да имав премногу акни и сега лицето ми е многу чисто ама и плус користев козметика за акни и масна кожа, така да ефектот е постигнат изгледа и од двете
Да ти кажам качив да, не би требало од нив да се качува ама една од нус појавите е и килажата за жал. За секој индивидуално
Па ги пиев добри 2 години, нус појави немав, само што ставив 2-3 кила ама за тоа неможам само таблетите да ги укривувам, и на храна не внимавав.
Devojki dali nekoja piela mikroginon od prv den menstruacija eve 8mi den vekje seuste imam rozov iscedok ne mi pominuva seuste. Minatiot mesec pocnav da gi pijam zaradi toa sto ne mi prestanuvase ciklusot 7 meseci po poroduvanje sum. dali nekoja ima slicno iskustvo?
Прв пат пијам Крипонео 8год пиев Диане35 ама последен период неможев да ги поднесувам ми се лошеше од нив и лицето ми беше хаос Сега ми ги дадоа овие,но плус препорака од кожен требаше да почнам со сумамед по шема Јас заборавив да му напоменам дека пијам контрацептивни апчиња па не ги почнав бидејки незнам дали смеам Дали некоја имала вакво искуство или пак да се консултирам со него Неможам повеќе лицето пак ми се влоши многу
Јас пиев Сумамед по шема од дерматолог,и плус Крицеа истовремено.Мене ми рекоа дека можат да се пијат,дури поубаво за акните заедно со контрацепцијата да се пие антибиотик
Dali mozhe da pocnam da pijam kricea bez da dobijam ciklus Doktorkata mi rece da pocnam pa se zbuniv malku
Здраво Почнав да ги пијам Јасмин пред 8 дена на прв ден од циклус нели. Мене обично ми трае 6-7 дена, но еве 8ми ден како уште имам кафен, темен исцедок кој не е во голема количина. Дали е нормално ова и дали имал некој слично искуство?
Da sosema normalno prvite meseci dodeka teloto da ti se navikne Ne grizi se mozebi i cel mesec ke imas takoj iscedok
Сериозно? Нормално е тоа? Се исплашив да не се случува нешто пострашно, телото да не ми ги прифаќа.. Покрај ова имам постојано гадење и потечна столица Слични искуства?
Sosema normalno e. Jas cel prv mesec od kontraceptivni krvarev taka kako ti sto velis, potoa i 5ti mesec od pienje isto Isto taka imav razni cudni raboti sto prethodno nikogas mi se nemaa sluceno, lupenje na koza, cesanje i slicno na pocetok dodeka da se naviknam I vo nesakani efekti e spomnato toa za gadenje i tecna stolica Ke pomine daj si vreme sebe si za da se naviknes