Во јасмин има 21 апче, ги пиеш тие, правиш 7 дена пауза и ништо не пиеш, во тоа време ти доаѓа менструација и пак се одново, не е воопшто комплицирано. Нема врска тоа, во странство скоро секоја девојка ги пие па таков случај немало, само кај нас се уште табу тема. Со нив само може да треба 2/3 месеци да ти излезат од систем целосно за забременување, а неплодност не.
Mislam deka da No sepak za da ne se stresiras prasaj ili tvojot ginekolog ili doktor ima pred da te vakcinirat
мора ли рецепта за да купиш контрацептивни таблети? И кажав на матичната дека покрај тоа што ми требаат за контрацепција, ми требаат и за акните што ми излегуваат. Ми препиша Крипнео мислам се викаат. Пијам од нив две недели и акните ми се влошија скрос. Читам на нив дека не содржат естроген, а тој е потребен за акните да се исчистат. Значи матичнава од шасија ме вади. За да појдам треба 30 км да возам. Породилното 3 пати ми го згреши во датата. Е у пм веќе. Ако можи без рецепт сама да си купам.
Кај нас во секоја аптека ги даваат без рецепт. Без познат да имаш , без ништо. Ако си од Ск во аптеките на Систина и Ремедика гарант ќе ти ги дадат. А за во помалите градови скоро во секоја ги даваат, освен Зегин. Они се малку потешки
Zdravo , minatiot mesec pocnav od 2 den na ciklus so Kricea denes go ja ispiv prvata bela tableta koga treba da ocekuvam ciklus ?
Dobiv duri denes. Prasav eden doktor na klinika posto se spremam za histeroskopija mi kaza prekini gi za da dobies i go poslusav uste 2 beli tableti mi ostanaa ne gi ispiv.
Здраво, Јас пијам ЈАЗ контрацептиви затоа што имам ПЦОС, денес ми е втор ден циклус и втора таблетка, но приметувам дека крварењето значително ми е намалено, со оглед на тоа што сум имала обилна менструација. Сакам да прашам дали е нормално или да се јавам кај докторот?
Какви ви се искуствата со Крипинео контрацептивите? Треба да почнам да ги пијам од прв ден на следен циклус. До сега немам пиено никакви контрацептиви, па ме интересира какви нус појави сте имале или си е скроз индивидуално?