Норлево таблета дали земал некој а притоа да дои? Вчера имавме незаштитен секс со свршување, маж ми мислел не можам да забременам дека дојам, ке се онесвестам, бебе имам од 2ипол месеци. Да се смеам или да плачам не знам Ако има некој вакво лудо искуство нека пише.
До 72 часа најдоцна треба да испиеш за да има поголем ефект. Денес си требала да прашаш доктор или фармацевт…секоја чест колку брзо после пораѓај и секс,па и со свршување внатре. Обично рано им е за секс на два месеци од пораѓај
Душо прашав за искуство ако имаш, не да ми држиш предавања Гледаш не ми текнало доктор да прашам дали да имам секс и кога, може требало да ти пишам тебе за совет... Ако има некој лично искуство може да ми пише и лп, знам дека до 72 ч може да се пие, пишува и на упатството. Ме интересираат искуства во смисла на несакани ефекти и сл.
Не и е рано за секс. И двете другарки што ми се со деца кажаа од 4-6 недели после породување смееш. Е сега што е незаштитен, тоа е ризик.
Не бе. Да прашаш дали да се напиеш апче,за секс ти си знаеш. Абе душо душо…подобар совет од да прашаш доктор или фармацевт, еве не знам…
А кој кажа дека не сум прашала? Еве не знам... Штета докторот па не дои... Ако доиш кажи ми искуство, лично ме интересира? Доктор ми кажа негово мислење, школски, а за од искуство постои форум. Само многу напнати човечиња има како тебе па се секираат кој кога има секс, дали требало дали не и слично Ако сакаш да ти пратам извештај и мислење од доктор за дозвола за секс ако тоа те интересира м?
Да, дојам. По претходен преглед и дозвола од доктор имам секс, уште во 6 недела по породување ми беше прегледот а воедно и дозвола за секс. Моментално сум 12 недели по породување. Норлево е за доилки, 8 часа само не се препорачува доење што и стои во упатство. Ме интересираа искуства у смисла дали имало проблем подоцна со лактација, симптоми после пиење кај "доилки" и слично.
Ај бе олади не си додавај муабети. Јас за апче и стручно лице, ти не се пушташ од муабет за секс. Ептен си насекирана значи.
Дали некој има искуство со Крипинео? Матичната ми ги препиша ама откако го прочитав упатството ме фана паника. Дали на некој му имаат влијаено на тежината? До скоро се борев со вишок килограми и не би го можела тоа повторно да го поминам. Прочитав дека не се препорачува на пушачи а јас сум голем зависник од никотин. Исто така најбитно ми е за психички како влијаат бидејќи конечно почнав да излегувам од депресија не би сакала да се вратам таму а недај боже и полошо да биде. И дали и кои апликации ги користите за следење на циклусот? Вашиот одговор би ми значел многу
После моето искуство што навистина морав да ги пијам бидејќи имав напад поради циста од 6мм, дефинитивно не би ги препорачала за тоа. И да немаш нус појави додека ги пиеш, верувај ми дека ќе имаш отпосле..Јас година дена после тоа уште хормоните ми се хаос..Ова е мое искуство, а познавам и десетина девојки со слично
Исто и јас имам цисти ама некој водени и болки поради нив. Гинекологот тоа го виде ама не ми спомна дека и за нив а и некако ми беше избрзано препораката на апчињата некако како да не посвети внимание...
Немој никако да си клаваш “трн во здрава нога“ и да пиеш вакви хормонски бомби за организмот само ради сексуално задоволство! Да беше од здравствени причини ајде ќе сфатам, ама вака не. Користи кондоми, чиста работа.