Знам за mood swings, ужасна бев кога бев бремена, двата пати бев олош Порано имав нус појави од пилуливе ама не вака, незначителни беа навистина, сега се осеќам ептен депресивно, можеби и рано почнав со пилуливе бидејќи и 3 месеци страдав од ппд после второво породување... а очајна сум да се заштитам плус, на два пати до сега ни пука презерватив А за спиралата искрено не знаев дека има вака исти нус појави Порано немав качено кг, сега зарем и тоа да очекувам? Уште немам симнато од кога се породив
Може да задржиш течности и малку да се здебелиш. Али искрено и јас би почнала да пијам одма ако маж ми заврти муабет за второ дете. Боље да сум 100 кила дебела отколку бремена пак. Што да ти кажам, пробај издржи.. може не е само до таблетите, ако си имала ппд тоа никогаш не избледува. Имав и јас, ден денес ког ќе се сетам ми се враќаат слики, чувства и пак тага ме обвива.
@Vanilla15 @DarkStormm Јасмин може да се земат без рецепта? Гинекологот ми е во друг град, а ми ги препорача тие. А гледам нус појавите интересни многу јеј
Јас секогаш без рецепт сум земала. А и да ти даде тоа ќе е розев рецепт. Не одат преку ФЗОМ. Само Јаз оди преку ФЗОМ и затоа не го препишуваат. Нус појавите или не ги читај или прифати ги. Од два зла ја бирам мање. сите до еден ги прифаќам само да не останам бремена.
Да да, ми објасни за бела и розева рецепта и на крај ми рече би требало да ти ги дадат без рецепта ама ако не се накурчени Затоа прашав дали често ги даваат без рецепта, треба да ги почнам ко ќе добијам а тоа беше пред 3 дена
Извинете што се мешам, Мене секогаш ми бараа рецепта. А за нус појави….Дарк некако многу си храбра не знам кога и колку време со пиела, ама јас лично и да ми плаќаат,никогаш повторно нема да пијам. Можеш со хируршки зафат да превземеш нешто да не остануваш бремена.
Да да, прашав во Зегин ми побараа рецепта. Можеби во други не бараат, шо знам. Како реагираше ти ако може да ми кажеш? Јас мислам дека нема да можам да ги пијам затоа што читав онлајн упатство и ризик од тромбоза а јас сум склона на тромбоза така да, изгледа ќе отпаднат тие. Може си пишувала, ама влагам ко падобранец у темава
Јас катастрофа, психички се пореметив, пре пре пре пренервозна и анксиозна….тромбозата е првата причина за која ги прекинав,втората беше ова и ме држеше многу долго време додека ми се исчисти телото. Јас ги пиев ради здравствени причини,па покрај тоа практикував и секс со свршување внатре. Едвај издржав пола година или 8/9 месеци да ги пијам.
Ги пиев без прекин 3 год. Сега 4 год не пијам, а се канам да започнам. @LiquidLuna сите се со исти/слични нус појави. Тромбозата е заедничка за сите. Ако се помолиш ќе ти дадат. Мене така не ми дадоа еднаш, се спријателив после, видоа дека не сум инспекторка или кодош па ми даваа стално.
Зависи од кај си Не се шалам, кај нас во Тетово даваат без рецепти доста лекови.. Искрено нус појави имаат ептен и јас ги прекинав, барам друга алтернатива а да не се презервативи
Знам,јас кога би одела на заштита од бременост, читам членки дека ги ваделе тубите и слично и истото би го направила. Ништо хормонско не би направила
Благодарам !!! Ги пијам по препорака на гинеколог. Се надевам само овој месец. Баш имав тешкотии од нив, гадење, поспаност како без енергија. Дали следниот циклус би ми дошол нормално ? Без некои доцнења и слично?
Би требало да ти е сѐ нормално после нив, јас ги пиев година и нешто па како ги престанав така и си продолжи мојот циклус на време како ништо да не било
Здраво девојки, првпат земам Диане 35, препорака од гинеколог поради зголемени андрогени хормони па сакам да ве прашам дали кај некоја се случило да има благо крварење на некои моменти додека се земаат со пеопратна тапа болка во јајниците. Ги пијам 15тина дена и исцедокот оди од темно кафено до свежа крв.. ви благодарам