Контрацептивни таблети

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 26 ноември 2009.

1. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    2.591
    Девојки, треба да правам хистероскопија, ми рекоа да пијам Јасмин од втор ден на циклус до денот пред зафатот, ама тек денес прочитав дека не смее да се пуши, а јас се отрув деновиве :worried: башка, многу сум поспана, немам енергија, се осеќам како во пмс, дали се ова нормални симптоми ? И за пушењево колку да бидам загрижена со оглед на тоа што ќе ги пијам само неделава апчињава, после тоа се спремам за ивф.

2. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.842
    Допаѓања:
    30.701
    @Karanfilce14 не ти одговараат таблетите ако тоа ти се случува. Мене ми дадоа така пред лапароскопија и хистероскопија Јасмин и ми се јавуваше секој ден кафеав исцедок, кога кажав што ми се случува веднаш ми ги прекинаа. Потоа правев ИВФ и ми дадоа други таблети и немав проблем со нив. Обавезно оди на лекар.

@meggle пушењето е секако контраиндицирано при медицински постапки. Си го зголемуваш ризикот од нус-појави од таблетите кога пушиш зашто цигарите имаат разно разни состојки во нив. Намали малку со пушење. Во постапката за ИВФ може пак да ти дадат контрацептивни таблети (обично така почнува долгиот протокол џа стимулација) плус ќе примаш многу хормонски стимулации така што пушењето дефинитивно ќе треба да го намалиш.

На Limonka93 и meggle им се допаѓа ова.
  3. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.565
    Почнав да пијам Диане. Ако може некоја што повеќе ги пиела да ми каже. Нели се прави 7 дена пауза и за тоа време треба да се добие. Јас добив на 6тиот ден на паузата. Дали смеам да почнам да ги пијам зошто така оди по ред или треба да почекам да ми заврши?

4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.678
    Допаѓања:
    32.730
    Не треба да чекаш да ти заврши, ќе си го почниш следното пакување после тие 7 дена пауза, без разлика дали сеуште имаш менструација или не.

На Nane2356 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.565
    Фала ти.

6. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.843
    Допаѓања:
    4.281
    Дали некој знае каде може да најдам Микрогинон? Никаде не можам да најдам и сите од аптека ми викаат дека ги нема веќе а само што почнав со терапија…

7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.500
    Допаѓања:
    39.023
    Можеш од утре да ги најдеш веќе во аптеките. Има во веледрогериите

8. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.843
    Допаѓања:
    4.281
    Сигурно? Бидејки ептен не даваат без рецепта (кај нас) плус со месеци ги немало од Бајер баш овие апчиња (ја купиле друга компанија). Јас го побарав низ повеќе градови во МК, го нема никаде, дури и викаат дека никаде нема да најдам. Сигурни извори ти се овие информации? (fingers) (fingers)

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.500
    Допаѓања:
    39.023
    Во аптека работам. Преска ни стигна емаил од една веледрогерија дека има стигнато микрогинон и примолут и веднаш се јавив да нарачам.

10. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.843
    Допаѓања:
    4.281
    Ти благодарам!

11. Snowflake92

Snowflake92 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.811
    Почнав да пијам крипинео од 19ти бидејќи ќе треба да правам хистеро лапаро , луѓе ќе полудам , немам расположение за ништо, постојано некоја вознемиреност ,напнатост, се ме нервира се ми смета немам апетит а ако не јадам а ги испијам ме фаќа желудникот , дали е можно од апчињава? Ќе помине ли ? Треба ли да ги менувам ? Има некој искуство?

12. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    147
    Zdravo, sakam da odam da se konsuktiram so gink. Za kontraceptivni apcinja.. dali nekoja moze podetalno da mi objasni koj apcinja se kontraceptivi, kako se pijat, kolku vreme treba da se koristat da imat efekt, na kolku vreme treba da se prekinat, dali imat nus pojavi za zabremenuvanje koga ke mi treba? Dali gi zbesnuvaat hormonite?

13. Zvezda.

Zvezda. Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    52
    Добро вечер, едно прашање пијам Јасмин оваа ми е второ пакетче денес ја испив 18таблета имам уште 3таблети но ме збуни што денес добив ми покажа. Дали да ги добијам таблетите или ....

14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    33.168
    Најдобро да се консултираш со доктор.

15. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    621
    Тие се хормони треба откако ќе ги допиеш да ти дојди а не вака ...Консултирај се со гинекологот што ти ги препишал сама на своја рака немој