Контрацептивни таблети

Discussion in 'Секс' started by strawberry18, Nov 26, 2009.

1. meggle

meggle Популарен член

Девојки, треба да правам хистероскопија, ми рекоа да пијам Јасмин од втор ден на циклус до денот пред зафатот, ама тек денес прочитав дека не смее да се пуши, а јас се отрув деновиве :worried: башка, многу сум поспана, немам енергија, се осеќам како во пмс, дали се ова нормални симптоми ? И за пушењево колку да бидам загрижена со оглед на тоа што ќе ги пијам само неделава апчињава, после тоа се спремам за ивф.

Nightflower likes this.
  2. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

@Karanfilce14 не ти одговараат таблетите ако тоа ти се случува. Мене ми дадоа така пред лапароскопија и хистероскопија Јасмин и ми се јавуваше секој ден кафеав исцедок, кога кажав што ми се случува веднаш ми ги прекинаа. Потоа правев ИВФ и ми дадоа други таблети и немав проблем со нив. Обавезно оди на лекар.

@meggle пушењето е секако контраиндицирано при медицински постапки. Си го зголемуваш ризикот од нус-појави од таблетите кога пушиш зашто цигарите имаат разно разни состојки во нив. Намали малку со пушење. Во постапката за ИВФ може пак да ти дадат контрацептивни таблети (обично така почнува долгиот протокол џа стимулација) плус ќе примаш многу хормонски стимулации така што пушењето дефинитивно ќе треба да го намалиш.

Limonka93 and meggle like this.
  3. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Почнав да пијам Диане. Ако може некоја што повеќе ги пиела да ми каже. Нели се прави 7 дена пауза и за тоа време треба да се добие. Јас добив на 6тиот ден на паузата. Дали смеам да почнам да ги пијам зошто така оди по ред или треба да почекам да ми заврши?

4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Не треба да чекаш да ти заврши, ќе си го почниш следното пакување после тие 7 дена пауза, без разлика дали сеуште имаш менструација или не.

Nane2356 likes this.
  5. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Фала ти.

6. angel92

angel92 Популарен член

Дали некој знае каде може да најдам Микрогинон? Никаде не можам да најдам и сите од аптека ми викаат дека ги нема веќе а само што почнав со терапија…

7. forumce

forumce Форумски идол

Можеш од утре да ги најдеш веќе во аптеките. Има во веледрогериите

8. angel92

angel92 Популарен член

Сигурно? Бидејки ептен не даваат без рецепта (кај нас) плус со месеци ги немало од Бајер баш овие апчиња (ја купиле друга компанија). Јас го побарав низ повеќе градови во МК, го нема никаде, дури и викаат дека никаде нема да најдам. Сигурни извори ти се овие информации? (fingers) (fingers)

9. forumce

forumce Форумски идол

Во аптека работам. Преска ни стигна емаил од една веледрогерија дека има стигнато микрогинон и примолут и веднаш се јавив да нарачам.

10. angel92

angel92 Популарен член

Ти благодарам!

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Почнав да пијам крипинео од 19ти бидејќи ќе треба да правам хистеро лапаро , луѓе ќе полудам , немам расположение за ништо, постојано некоја вознемиреност ,напнатост, се ме нервира се ми смета немам апетит а ако не јадам а ги испијам ме фаќа желудникот , дали е можно од апчињава? Ќе помине ли ? Треба ли да ги менувам ? Има некој искуство?

12. Mart3

Mart3 Истакнат член

Zdravo, sakam da odam da se konsuktiram so gink. Za kontraceptivni apcinja.. dali nekoja moze podetalno da mi objasni koj apcinja se kontraceptivi, kako se pijat, kolku vreme treba da se koristat da imat efekt, na kolku vreme treba da se prekinat, dali imat nus pojavi za zabremenuvanje koga ke mi treba? Dali gi zbesnuvaat hormonite?

13. Zvezda.

Zvezda. Истакнат член

Добро вечер, едно прашање пијам Јасмин оваа ми е второ пакетче денес ја испив 18таблета имам уште 3таблети но ме збуни што денес добив ми покажа. Дали да ги добијам таблетите или ....

14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Најдобро да се консултираш со доктор.

15. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Тие се хормони треба откако ќе ги допиеш да ти дојди а не вака ...Консултирај се со гинекологот што ти ги препишал сама на своја рака немој

16. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Искуство со Circea ? Дали имате несакани ефекти?

17. Shugarspice

Shugarspice Популарен член

Додека ги пиев бев прилично океј,само што ми влијаеа многу на расположение и емоции. Ама во глобала си бев супер. Но,6 месеци по прекинувањето со Крицеа-лицето ми се направи лом од цистични акни,болни,црвени. Едвај се оправив

18. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Може ли да ми пишеш , јас неможам имаш ограничување.

19. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Точно ли ги пијам?

Attached Files:

20. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Да, си лепиш лентичката со денови во зависнист како ќе ти е со циклус.
    Јас ги пиев 7/8м крицеа, немав контра ефекти, само стомачето го пуштив малку повеќе но тоа беше до мене не до апчињата :D
    Ми помогнаа баш за лицето да ми се среди, и хормоните ми се регулираа. Еве година дена не ги пијам ми се немаат вратено акните, имам тука таму по некоја но ништо страшно како предходно.

swwetyyy likes this.