Девојки, треба да правам хистероскопија, ми рекоа да пијам Јасмин од втор ден на циклус до денот пред зафатот, ама тек денес прочитав дека не смее да се пуши, а јас се отрув деновиве башка, многу сум поспана, немам енергија, се осеќам како во пмс, дали се ова нормални симптоми ? И за пушењево колку да бидам загрижена со оглед на тоа што ќе ги пијам само неделава апчињава, после тоа се спремам за ивф.
@Karanfilce14 не ти одговараат таблетите ако тоа ти се случува. Мене ми дадоа така пред лапароскопија и хистероскопија Јасмин и ми се јавуваше секој ден кафеав исцедок, кога кажав што ми се случува веднаш ми ги прекинаа. Потоа правев ИВФ и ми дадоа други таблети и немав проблем со нив. Обавезно оди на лекар. @meggle пушењето е секако контраиндицирано при медицински постапки. Си го зголемуваш ризикот од нус-појави од таблетите кога пушиш зашто цигарите имаат разно разни состојки во нив. Намали малку со пушење. Во постапката за ИВФ може пак да ти дадат контрацептивни таблети (обично така почнува долгиот протокол џа стимулација) плус ќе примаш многу хормонски стимулации така што пушењето дефинитивно ќе треба да го намалиш.
Почнав да пијам Диане. Ако може некоја што повеќе ги пиела да ми каже. Нели се прави 7 дена пауза и за тоа време треба да се добие. Јас добив на 6тиот ден на паузата. Дали смеам да почнам да ги пијам зошто така оди по ред или треба да почекам да ми заврши?
Не треба да чекаш да ти заврши, ќе си го почниш следното пакување после тие 7 дена пауза, без разлика дали сеуште имаш менструација или не.
Дали некој знае каде може да најдам Микрогинон? Никаде не можам да најдам и сите од аптека ми викаат дека ги нема веќе а само што почнав со терапија…
Сигурно? Бидејки ептен не даваат без рецепта (кај нас) плус со месеци ги немало од Бајер баш овие апчиња (ја купиле друга компанија). Јас го побарав низ повеќе градови во МК, го нема никаде, дури и викаат дека никаде нема да најдам. Сигурни извори ти се овие информации?
Во аптека работам. Преска ни стигна емаил од една веледрогерија дека има стигнато микрогинон и примолут и веднаш се јавив да нарачам.
Почнав да пијам крипинео од 19ти бидејќи ќе треба да правам хистеро лапаро , луѓе ќе полудам , немам расположение за ништо, постојано некоја вознемиреност ,напнатост, се ме нервира се ми смета немам апетит а ако не јадам а ги испијам ме фаќа желудникот , дали е можно од апчињава? Ќе помине ли ? Треба ли да ги менувам ? Има некој искуство?
Zdravo, sakam da odam da se konsuktiram so gink. Za kontraceptivni apcinja.. dali nekoja moze podetalno da mi objasni koj apcinja se kontraceptivi, kako se pijat, kolku vreme treba da se koristat da imat efekt, na kolku vreme treba da se prekinat, dali imat nus pojavi za zabremenuvanje koga ke mi treba? Dali gi zbesnuvaat hormonite?
Добро вечер, едно прашање пијам Јасмин оваа ми е второ пакетче денес ја испив 18таблета имам уште 3таблети но ме збуни што денес добив ми покажа. Дали да ги добијам таблетите или ....
Тие се хормони треба откако ќе ги допиеш да ти дојди а не вака ...Консултирај се со гинекологот што ти ги препишал сама на своја рака немој