Бев сведок на некои случки деновиве па сакав да го видам размислувањето и овде. Имено, до кој степен одите/ би оделе со контрола врз децата? Дали мислите дека детето иако е мало сепак треба да има своја приватност? До кој степен и како би го проверувале дали го поприма тоа што секојдневно сакате да му го всадите во глава? Применувате ли мерки од типот, претресување јакни, џебови, ранци, фиоки, следење кога е излезено каде оди, со кого, што прави и сл? Која ви е или која мислите дека би ви била методата на воспитување во однос на ваки работи? Мислите ли дека со погрешен пристап може да се предизвика оттуѓување и недоверба помеѓу родителите и децата којашто понатаму ќе се рефлектира и на останатите работи?
Добра тема... Моите дечиња се мали,но кога ќе пораснат сакам да имам најпријателски и отворен муабет,без предрасуди Колку повеќе ги стегаш,толку ќе се оддалечуваат Со убаво ќе им објаснувам што и зошто нечини,а не како психопата да врескам по нив ,па да имаат страв и да кријат работи од мене,да морам да буричкам како лопов по нивните работи
Претрес...зависи на која возраст е детето. Ако се сомневам во нешто, сигурно дека ќе го претресам. Не знам, со денешнава младина и околината и општеството во кое растат...страв да те фати.
Најубаво нешто е мајката да биде приврзана со децата...Јас со мојата мајка уште од малечка сум навикната да и кажувам се, онака ептен другарски,пријателски настроени сме... Кога и е нејзе тешко јас сум и секогаш другарка,може да ми се отвори. Тоа ми е една поука за и јас здравје кога ке бидам мајка да воспоставам таков контакт со децата.
најважна е довербата! ЈАС јасно им кажав дека имаат целосна доверба и треба да внимаваат да не ја изгубат! керка ми никогаш не ја изгуби довербата и е прекрасно воспитана и веке зрела личност студенка со високи оцени . Но машкото проба со мали испади да фатит кривини и му кажав ако ја изгубиш довербата лошо ке бидит и сега е постабилен ! Значи ке им кажете на децата све што мислат дека треба да го прикријат да ви го кажат и дека нема да бидат казнети туку ке го решите то заедно ! и така нема да кријат лоши таботи !