Јас отидов некаде пред 10 саат и околу 20 минути почекав. Обично по 5-6 души има пред тебе и немаш предност иако си трудница.
јас земав брисеви пред некој ден и матичниот ми зеде само два брисеви а не 4 а зошто немам појма само два а и јас бев 34+2 дена кога ми ги зеде ме интересира дали кај сите во тааа недела се земваат по 4 или два сега стварно се збунив
Ми се јави сестрата од кај матичната, и само ми рече дека се во ред брисевите. Толку беше. Дали утре кога ќе одам на ЦТГ треба да си ги земам резултатитет, да не ми ги бараат на пораѓај?
Во ГАК ги бараат на прием како и крвната група, за да бидат сигурни дека е навистина така. Ако можеш земи ги, секако ги добиваат во 3 примерока, ќе има и за нив.
Мене само ме прашаа какви ми се брисевите дали ми се чисти и тоа само на прием долу. Горе ништо не ме прашаа. А картончето со крвна група го закачија на историјата.
Гледам пишувате во 36 недела дека се прават вторите (последните) контролни брисеви. Јас ќе ги правам во понеделник, а тогаш ќе бидам 31+5 мене така ми рече матичната. Каде треба да ги однесам знае ли некој? Првите требаше во Институт за јавно здравје, сега како што ја разбрав матичната рече Пролече. Носела некоја таму брисеви? Да ми каже како да се снајдам?
Онака може ти рекла Пролече, прашај дали може пак да си ги однесеш во државна. Сум слушнала дека во Пролече баш и не им биле најмеродавни резултатите од лабораторија. Повеќето доктори избегаваат таму да испраќаат брисеви. Ама сепак пак прашај си
Pa vo 34 nedela bev na kontrola i mu rekov deka imam cesanje i crvenilo...pa mi zema bris i mi dade vaginaleti....sega vo 36 nedela bev pak na kontrola i ne mi bese uste pominato toa..pak mi zema bris i pak mi dade vaginaleti...tuka u germanija na dve nedeli se kontrolite..
Испитував Торч и докторката ми зеде брисови(испитував 4 брисеви),резултатите ги однесов пред неколку дена и денес ми се јави матичната за да појдам.Ми кажа дека имам покачени маснотии,нешто проблеми со црниот дроб,потоа ме праша дали имам прележано жолтица,јас се испаничив бидејки до скоро сите резултати и испитувања ми беа во најдобар ред немав никаков проблем а сега испадна ова. Ми даде упат за да појдам повторно да испитам,упатот беше за испитување хепатит,хив...е сега малку тоа ме преплаши,прво ми рече дека покачени мастии, а сега упатот не сваќам за што е. Уффф премногу се плашам ми е страв да не нешто ми е и да се одрази на бебето
Таман помислив дека завршив со брисевите, испадна уште еден. Нели првите контролни брисеви беа околу 12-15 недела, вторите околу 32-34 и толку? Од каде сега и овој еден, последен околу 37? Мислам за стрептокока ми рече докторката? Па нели можеше и ова да се провери со последните брисеви? Уф, аман веќе!
јас па правев брисеви на 23недела тоа ми беа први брисеви, а гледам вие многу порано од мене сте правеле. Среќа нема ништо