Првите и вторите брисеви со спекулум, а последниот за стрептокока докторката ми рече дека го земаат без спекулум. Инаку не е дека не смеат да земат брисеви со овој инструмент, само во поодмината бременост грлото на матката е ниско поставено, па отварањето на вагината со спекулум е непријатно. Од цела бременост најлоши и најнепријатни прегледи ми се овие.
Да и на мене, не да е непријатно погадно неможеше да биде можеби дека јас кога требаше да ми земе на почетокот имав остатоци од утрогестанот, па мораше по месец дена да ми зема брисеви тоа значи недела пред да наполнам три месеци ми земаа брисеви и за микробиологија и за пап ама за пап неможев ептен беше неиздржливо бар тогаш, а и имав блага инфекција, па од тогаш прекинав да ги ставам вагинално и почнав да ги пијам за да се очистам од утрогестанот.
Лелееее и јас значи ќе полудев кога во Плодност ми ги земаа брисевите...Погадно чувство нема значи....Си викам пораѓајот е полесен и поподнослив отколку нив хахахахахаха Но ајде и тоа ќе помине се ќе претрпиме за нашите ангели
Труднички муабети Дали некој имал искуство како моето: сите брисеви што сум ги направила до сега се во ред но ова е втор пат како имам бледо зеленикав исцедок и матичната ми рече да земам полигинот или така нешто не запамтив баш како се викаше. Инаку сум 23 недела
Da ne mislis na poliginaks ??? jas gi zemav u bremenosta ne se sekavam koj mesec bev mislam bev 5-6 nekade.Kako jajce se i zoltenikavi.
Јас некаде до 4 месец ставам утрогестан, но откако во 5ти ми се појави тој исцедок, сеуште не ми е престанат пред 3 недели на контролен преглед ме праша гинекологот дали ми е зеленикав, густ, со парчиња јас и кажав дека е редок, бел но почнува понекогаш да е зеленкав ама бледо, и таа ми препиша нео пенатрон форте вагиналитети 7 се во пакетче секоја вечер се става по едно и еве сега е само процирно течно, па ќе видам на испитувањата кога ќе ги направам и брисевите на 16ти што ќе кажат.
Девојки јас сум веќе влезена во 31 недела, па сакав да ве прашам кога се следните брисеви во која недела и дали е истата процедура како минатите брисеви што ни ги земаа? Поздрав !
Мислам дека се прават некаде околу 35 недела. Мене гинекологот ми рече дека ќе ги направиме следниот преглед кога ми е закажан, а тоа ми е во 36 недела.
Јас сум скоро 33 недела и во теков на неделава ќе одам да ми земат брис. Треба само за стрептокока или сите како досега?
Ако ти се втори брисеви ќе ти земат два (на ист начин како и првите, со спекулум) Мене првиот пат ми земаа четири брисеви, вториот пат два и во 37 недела еден за стрептокока (без спекулум)
Jas odam utre za bris onoj posledniot i daj boze bez spekulum da go zema.Ne se plasam od bolkata tuku da ne prokrvaram od toa zeleznoto
Mene so spekulum mi go zedoa posledniot bris,ama povrsinski oti ne smeele da go cepkaat grloto na matkata.Ne me bolese voopsto...mene vsusnost ponezgoden mi bese analniot bris,duri i prokrvarv malku,oti se bev stegnala koga me brcna so toa stapceto vo anusot.
Како бре ти брцкале? Мене само површински ми земаа брис, не беше ништо болно, и колку се сеќавам тоа е тој брис за стрептокока.
Vaka znaci...poslednite 2 brisa mi gi zedoa vo 36 nedela cinam.Toj za streptokoka se zema od vaginata,pod spekulum povrsinski i ne boli.Drugiot analniot mene licno mi bese ponezgoden oti ne bev opustena,prv pat mi zemaa takov tip na bris.Kako sto mi objasni gin. Se zema da se proveri da ne ima slucajno nekoja bakterija,koja pri poragaj bi se prenela na bebeto.Oti i pokraj klizmata,na boksot se slucuvaat cesto i mali 'incidenti'
Здраво на сите. Во 16та недела сме со бебушот, за два дена треба да одам за микробиолошки брисеви да проверам. ако може некој да ми каже како се прави таа работа и дали е болна со тоа железото. поззз и фала
^^ До сега не си правела пап? Стандардна процедура, користи спекулум (тоа железото) за малку да отвори, и зима брис со стапчиња како за уши само подолги. Нема болка, ништо не се осеќа.
досега не, ми закажа матичниот за во среда сега. читав по претходните постови дека болело,па реков пак да си прашам