Контролни брисеви во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од ciribiribela, 17 јануари 2011.

1. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    77.054
    A zasto da pravis priska privatno tolku skapo? maticniot ginekolog neka ti dade upat za vo drzavna na ginekologija... nema guzvi i se zavrsuva za 10 minutki :)

3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас правев Приска во Авицена и платив 3900денари.

4. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    eпа јас не сум од ск и затоа а да идам со упат у ск и ден губење и превоз пак нема да ми е евтино. ми рекоа дека од кај нас дека што зимат крв резултатите ги праќат во авицена

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    77.054
    Samo den i prevoz kje izgubis, sepak kje zastedis, no sekako ako mozes da si platis 3900 nema vrska.. jas samo ti predloziv, deka 300 den e so upat :)

6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Citam ste pisale priska 3.Kakva e taa priska 3?
    Koga se pravi?
    Mene duri mi go propustia terminot za priska 2.
    Samo gospod na pomos,so ovie neodgovorni lekari.Mada i ne smeam mnogu da sezalam ako se sporedam i so drugi koi edvaj gi poglednale.
    Do dusa od deficit na lekari koi se em strucni em covecni i odgovorni i naj angaziraniot ponekogas ke potklekne.

7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Tretior skrining se pravi od 28 -30 nedela.Jas sum narednava nedela na kontrola pa bas ke vidam dali ke mi napravi dr.skrining,ne mi spomna nisto .

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.104
    Допаѓања:
    328.747
    Не ни знаев дека постои приска 3 а две деца родив.Што све нема да измислат.

9. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Мене само еднаш ме прати гинекологот на таа PRISCA. Ми го направија тестот за генетски болести а не ме праќаше повеќе пати бидејќи имаше 4D ехо така да немаше потреба од тие скрининзи. Можеби затоа и не знаете на приска 2,3.

10. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Ве молам некој со вакво искуство дали има ? Правев TORCH тест , значи не сум бремена , но планирам бременост . Се е во ред освен резутатите од цитомегало вирус и херпес .
    Еве ги резултатите :
    Citomegalovirus IgG >>>резултат РЕАКТИВЕН (3.59 S/CO)
    Herpes 1+2 IgG >>>>>>резултат РЕАКТИВЕН (26.7)

Дали тоа претставува проблем ?

11. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Пред два дена ми земаа 4 брисеви, испадна позитивен еден од брисевите -кандида. Матичната ми кажа да ставам вагиналети канестен 3 ноќи по ред, незнам дали да пробам алтернативен начин на лечење со промена на исхрана, сода бикарбона кефири и слично. Дали некој од вас ја излечил кандидата без вагиналети ве молам за совет

12. Bellona

Bellona Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    51
    Има слични теми па таму пишав ама еве и тука

Еве и јас 35та недела бремена, па на последниве брисеви се погоди да ја фатам уреоплазмава. И ми препиша гинекологот clarithromycin, но многу малку објаснување ми даде. Само дека не чини, не е баш добра, и јас и маж ми да ги земаме апчињата... И нормално се утепав од гуглање, ама не е тоа тоа. Се јавив и на второ мислење, но добив одговор од типот на де беее при крај си, ништо страшно (демек влијае на предвремено пораѓање, али и онака сум пред крај па да не се потресувам). Згора на се на последниве брисеви покрај уреоплазма имам и кандида, честа појава била кај трудниците, па ми препишаа 12 дена вагиналетки polygynax. А на нив пишува дека не се препорачуваат за трудници...

Има ли некој што ги користел овие лекарства да сподели искуство. Вчера првпат ги употребив вагиналетките и му се тресев саат време за несакани дејства.

Читав за кандида на нет доста, и вика во глобала дека не се лечи со домашни лекови само се ублажува дејството, и после пак ти се враќа. За лечење била терапија од 12 дена со вагиналетките, како и да не веруваме на вагиналетките и апчињата од типот за еден ден што помагаат, но за канестен пак прочитав дека има зголемено т.е. продужено дејство, али само 3 пати ги употребуваш ...
    За кандида не смееш да јадеш благо многу, и се што е од типот на квасец, печурки и сл бидејќи помага во размножувањето на кандидата. Викаат постарите убаво било измивање со вода со сода, бидејќи ја враќало пх вредноста. Али сепак ова се само помошни методи. Толку информации имам :)

13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Jas mozam da ti kazam za kandifa od iskustvo, ja imav vo bremenosta, i ja leces so ginodaktarin, spored mojot gin.tie se najdobri, a i spored mene, edna nedela stavav i se cistese.Si procitala se za kandida,kako i jas, no sama od sebe nema da se izleci.Jas dodeka ja imav celo vreme se odmivav so kamilica, a nekolku dena so soda, no ubavo mi bese so kamilica.Kaj mene se javuvase poradi slab imunitet, a me fati promaja ete ja kandidata na gosti :)...ne grizi se ne e stetna , ama tretiraj ja so vaginaleti.

На Bellona му/ѝ се допаѓа ова.
  14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Ми јавија денеска за резултатите од брисевите. Ми рекоа дека имам уреаплазма. Утре ќе одам кај матичната за терапија. Некој со вакво искуство? Глава ме боли цел ден. :(

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    5.424
    Sovet od mene ako ne ja izlecis poragaj samo carski jas zaglaviv zaradi taa ureoplazma sto me poragaa prirodno

16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Можеш ли подетално да ми пишеш во лп. Јас сум 13 недела, има време до пораѓај, ама многу сум загрижена. Оваа ми е втора бременост и првпат ми се случува вакво нешто.

17. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Јас ја имав до 7ми месец. Во 13 недела ми ја открија и ми дадоа еритромицин апчиња, па правев контролен брис и пак си беше присутна па ми дадоа вагиналети еритромицин и пак не излечена на следен брис и на крај ја излечив со сумамед. Исконсултирај се со гинеколог за терапија.

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bellona

Bellona Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    51
    Малку погоре имам напишано за уреоплазма и кандида, ја имав во 35 недела. Гинекологот ми препиша соодветна терапија, ја пиевме и јас и мм и успешно си се излечив, од двете. Малце горчеа апчињата но немаше никаков проблем. Види си со гинекологот, секако би требало да ти даде соодветна терапија и ќе си помине. Јас си се породив најнормално, со лесно и бебуш немаше ништо. Доколку има сепак ќе мора да седиш во болница околу 5-6 дена како што знам. Се надевам се ќе се среди. ПОздрав

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Веќе примам терапија, се надевам дека ќе биде сѐ во ред. Фала.

На Bellona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Devojki kakva e taa priska 3 ja sum Sega 29 nedela a maticnata nisto ne mi kaza