Pa toa e tretiot skrining na koj sto se gleda dotokot na krv od papocna vrvca, kako se hrani bebeto, glava, srce gledaat i merat detalno, cerviks i toa e toa. Moze, a i ne mora da se pravi,
@kallias Maticnata nisto ne mi kaza, vo sekoj slucaj vo vtornik sum na privatno kaj dr. Organciski sigurno toj ke gi napravi ispituvanjata, inaku duso Mislam déka I ti pisuvase za kilogramite I bremenosta kolku se popravi Dali vodese nekoj poseben rezim na ishrana
Aaa za kilogramite nisto posebno ne vodam nikakov rezim pogotovo pa sega posledniov mesec sta da ti pricam, non stop sum gladna i samo brkam vo frizider Na pocetokot do 6 mesec si jadev dva pati vo denot ne vecerav i ne mi se ni jadese i staviv samo 3,4 kila? E posle 7, 8 mesec naglo pocnav da stavam, a se isto jadev i sega pogotovo vo 9 pak epten mi se jade, bebceto si dobiva vo tezina i vlece od nas se pa zatoa i sum non stop gladna, bar jas taka si vikam i do sega mislam deka imam staveno 11 kg 38 nedela sum....
Колку што знам последните брисеви ти се тоа и тие резултати мене во државна ми ги гледаа. Да си ја прашаш матичната кога ќе треба да се прават. Јави и се на телефон.
Фала Слободка, пап направив но ми најдоа бенигни клеточни промени што асоцираат на вирусни инфекции сомнение за HPV но докторката ми кажа сега неможе да се третира тоа бидејќи сум бремена дури откако ќе се породам ќе провериме дали го има сеуште , друго нема ништо, страшно е ова?
брис од вагина за бактерии и габички брис од цервикс за бактерии и габички брис од цервикс за хламидија брис од цервикс за микоплазма и уреаплазма хпв не е страшно чим нема цин не е страшно со имунитетот ке го решиш тоа, сега некои појаки суплементи за имунитет да примаш не може ама пробај преку здрава исхрана да внесуваш што повеке витамини,
D.utro feminki jas sum nova vo forumov......Veke sum vo 12 ipol nedela denes bev da davam bris i pap test....mn mi bese strav.....no ete bidna...rezultati vo sreda....inaku mn iman belo pranje pa se plasam da ne imam slucajno nekoja bakterija pozz do site
Kakvi se tie brisevi vo 33 nedela? Plus mi zakaza za vo 36 uste nekoj bris, no ne mi objasna za kskvi brisevi stsnuva zbor.
Мене на почеток ми земаа брис и ми рекоа следно во 35 недела. Инаку, првите брисови ми беа ок, досега немам некој исцедок, чешање, менување на боја... Има ли некоја табела, било што, каде ги има сите прегледи и брисови пропишано кои се стандард за сите? Матичната се ми вика, се што е по процедура, се ќе правиме, иако ти немаш потреба од сите тие работи. Кај ги има тие процедури, ги има некаде јавно?
Vtorite se, no kakvi? Istite kako prvite? Zosto samo spomna deka se 2 brisa. A prvite bea 4. Me zbuni, neznam koi se vtorite za sto se.
Исти како оние што вообичаено се прават (брис од вагина, брис од цервикс, кламидија) плус за стрептокока. Зависи од резултатите на првите брисеви во бременоста, како и на историјата пред бременоста. Стрептококата секако треба да ја правиш, а за останатите ќе процени матичниот. На пр.јас за кламидија не правев,мојот матичен сметаше дека нема потреба...
Jas denes zemav rezultayi od priska 1 i brisevi. Za urinokultura mi pisuva urinokulturata e strrilna po inkubacija od 24 casa. Bris od cerviks- Gardnerella vaginalis Bris od vagina - Gardnerella vaginalis, otsutna normalna flora. nekoj so vakvo iskustvo? Vo sreda ke odam kaj maticnata ama do togas spienje tesko.
Знам дека е бактерија 'oбратна' oд кандида, не би требало да е страшно...Не се секирај, ако има потреба ќе се среди со антибиотик
Bev kaj maticnata so rezultati i malku me isplasi, mi dade teralija. Si pobarav i vtoro mislenje i mi rekoa da ne se sekiram. Ama aj ne go misli de.