Девојки дрнес приметив дека имам некоја бела слуз односно мала бела течност која ми е пропратена со некој лош и чуден мирис. Незнам навистина што би можело да биде, претходната недела ги правев вторите брисеви и најверојатно немам ништо, бидејќи не ми се јавиле, а ми јавуваат доколку резултатите покажуваат бактерија. Па девојки ме интересира некоја ако има слично искуство да сподели и да ми пише што би можело да биде ова чудо, дали е нешто на што треба брзо да реагирам?!
Во која недела се прават 2рите брисеви, и дали се истите што ги правевме во 10-12 недела? Нешто дополнително да не треба да се испита пред пораѓај?
Zdravo devojki Jas sum vo 30ta nedela od bremenosta i pred nekoj den mi zemaa bris za proverka na chlamydia trachomatis. Sega Gi dobiv rezultatite i pisuva slabo pozitivno. Od pamet me vadat, znae li nekoj sto znaci toa? Do sega se sto sum proverila drugo e uredno, celata bremenost mi e perfektna
Brisot go odnesiv vo privatna laboratorija vo mojot grad a go ispituvaat vo skopje. Ostanatite brisevi sto ne bea na privatno kako i site do sega se chisti a za ovoj nezz sto da kazam. Ne sum imala nikakvi problemi do sega, nemam bolki cesanje ili bilo kakvi simptomi, zatoa se cudam...
nishto povtori go i ako pak e pozitiven sigurno ke ti predlozat da odis carski koga ke dojde vreme. nisto drugo nema strashno
Нaжaлoст клaмидијaтa не дaвa симптoми, прoвери пaк aкo е пoзитивнo ќе пиеш сумaмед тaмaн дo.пoрaгaј имaш време.ќе се исчисти.
Bev kaj doktorkata prega i mi prepisa sumamed za mene i mm i plus vagisan vaginaletki i rece da ne se plasam se ke bilo vo red. Vi blagodaram i na vas za sovetite
Женски ја сум 32 недела може ли некој да ми пише кои брисеви се прават на крај,закажав за крв и мокрача кога ке бидам 35 н сакам се одеднаш да испитам.Ме интересира освен стандарните 4 бриса што друго правевте и дали на крај се прави и пап
I jas sum 32 nedela. Poslednite brisevi mi bea 3 osnovni so se nosat u drzavna za bakterii i eden na privatno za klamidija. E dr nezz dali se pravat... Ako ne si gi pravela ovie tie se, ako ne pisi pa so ti kazaa...
Zdravo idni mamichki,vaka jas sum vo 19 nedela od bremenosta i sakam da prasam dali nekoja od vas imala problem so vaginalna infekcija Grdinella ili kako i da se vika zasto na edniot od cetirite brisevi t.e vaginalniot bris mi ja pusuva taa dijagnoza i mojata matichna mi orepisha Flazil vaginaleti pa neznam kolku e taa infekcija opasna?Procitav nesto za nea ama sepak mi treba mislenje od vas ako nekoja imala vakvo iskustvo vo tekot na bremenosta.Zasto has mnogu se isplasiv nesakam da mu se sluci nesto na bebeto
Feminki, vcera bev vo GAK poradi poobilno mokri gjaki, da si proveram do kaj mi e plodovata voda, i dodeka me proveruvaa vaginalno me uplasija, sum imala nekoja teska infekcija. A brisevi mi zemaa na 1vi april a rezultatite mi stignaa na 5ti april i site 4 brisa mi bea negativni odnosno super rezultati. A i vo 12 ned. i vo 28ma ned. rezultatite mi bea super, dali e mozno devojki da zakacam infekcija vo rok od 10 dena, a pritoa samo po doma bev periidov ili mozno e rezultatite od 1vi april da mi se pogresni?! A za cudo nemam nikakvi simptomi. Mislenje?!
Nekoi infekcii znaat da se asimptomatski. moze i za 10 min da fatish ne mora 10 dena da projdat. i da ima neshto tolku strashno ko shto vikaat odi carski i nishto nema bebac da fati. zboram ako ne se izlechi so vreme. bitno i dvajcata kje ste ok