Thanks Digy, da ti kazam iskreno ko sto me boli vaginalniot pregled posakuvam carski da se porodam, edvaj go izdrzuvam pregledot, vikam ko da se poragjam dodeka me pregleduvaat, premn me boli. Inace vcera otidov vo Sistina na vtoro mislenje, srekja brat mi sto raboti tamu pa mi zakaza vednas kaj Dimcev, i se ispostavi deka ne e teska infekcija tuku deka se raboti za bela sluz i e kandida ili nekoja blaga infekcija i mi gi prepisa kanesten vaginaletite i mi rece deka sekoja vtora ima bela sluz, sosema normalno bilo i deka na brisevi ne sekogas gi pokazuvalo ovie polesni infekcii, zatoa i rezultatite mi bile negativni. Dimcev mi rece i deka sega pak da napravam brisevi negativni ke mi bidat, odnosno nema da pokaze bakterija. Vo GAK samo znaele da ispanicat deka se bile mladi doktori pa se trudele da se dokazuvaat. Kolku e ova vistina ne znam, no znam deka sega sum pomirna Nego mi rece i deka bebeto mi odgovara na nedelata koja sto sum, no deka postelkata mi e pozrela no nisto strasno i taka sum bila vekje vlezena vo 9ti mesec. Zrela postelka sto znaci?!
ete. nekolku pati kanesten i nenormalno teshkata infekcija kje se izlechi prosechni se na klinika toa e problemot. postelkata ke ti ja pratat a ako sakash carski gitla na privatno i sama si birash. odish doterana za 20 min e gotovo sve bez gram maka.
Женски си ги земав резултатите имам кандида ми препиша матичната вагиналети полигимакс,другото се е ок али ова ме плаши (чурамм)ај нека пише некој кој му откриле кандида албиканс
primash vaginaleti-ja snemuva-spiesh mirno ne se sekiraj kandidata moze i 10 pati bremenost da ja fatish. apsolutno nema prostor za plashenje.
Здраво на сите Нова сум на форумов.Бремена сум 12+5. Вчера ги земав резултатите од брисевите и излезе позитивен наод за микоплазма.Веднаш отидов кај матичната и ми рече дека не е страшно доколку немам симтоми нема потреба ни од терапија.И кажав дека имам белузлав исцедок, но во многу мала количина па ми даде вагиналети polygynax. Јас се изначитав се и сешто на интернет за микоплазмата, па поради тоа сум исплашена.Не ми е јасно ни како сум ја закачила ( пишува дека е сексуално пренослива ), а јас сум со истиот партенер 10 години. Може ли некој да сподели искуство или сознанија за оваа бактерија.
Да ве прашам кога се земаат првите брисеви во која недела Јас сум 5недела а по глеање на матичната 6.Ми закажа за на 28 преглед и земање на брисеви.Да не е рано или не
Мене ми најдоа во уреоплазма, сексуално пренослива, незнам како ја нарече, па сега примаме терапија и јас и мм. Па пак контрола, брисеви Многу ми е гадно. Е сега и на мм го пушти на уролог, па ме интересира како нив им земаат брис, мојов се уплаши ептен, не сака да оди.
Bakterija Leptotrix - нешто повеке за неа? ја имал некој? како да ја лечам ми преписа гинекологот полигамикс вагиналети незнам дали да ги земам - 5-6та недела сум бремена.
Ако ти кажал гинекологот, мислам дека нема потреба да прашуваш, евентуално второ мислење да побараш. Се поврзува со трихомонас инфекција, а инаку кај дел од популацијата е бактерија од оралната флора. Јас не би си играла со ваква инфекција.
14+1 сум и ми најдоа уреоплазма. Матичниот ми даде да пијам сумамед. Дали може да имам болки во грбот и половината и во долниот дел од стомакот од нив? Претходно ми даде еритромицин но имав исто многу болки и вртоглавици па ми ги смена за сумамед.
Можно ли е да не е излечена бактеријата во уреоплазма? Денес ги зедов рез. И место намалена, зголемена е.