Мене ми рече др да направам и кога направив пред 5 6 дена ми покажа кламидија. И јас ќе бидам царски. Пак како сакаш.
Мене минатата бременост задолжителни ми беа тие во 12та и тие во 35/36. Правев и други ама по потреба бидејки имав исцедок, чешање и сл. Инаку ако немаш проблем сега немора да правиш, само тие во 36та, иако си царски сепак да се знае дека си чиста па да не дојде до чешање, исцедок, бактерија некоја после раѓање па да мора тогаш да пиеш антибиотици (а може би доела), па дека и тогаш ептен не се препорачуваат антибиотици...
Jas nemam nikakov problem,da cuknam vo drvo.No na rezultatot od pap imav candida.Toa pred dva meseci.Maticnio ne mi dade nisto terapija.Kaza nema potreba.Pred nekoj den se slusnav so Trajkovski,mi kaza za tecnosta za odmivanje,Gentiana Violet.Ama mi kaza prvo da napravam brisevi i taka ke sum so speklum otvorena pa da vidi maticnio dali ima potreba.Za vaginaleti mi kaza da ne stavam nisto.Nemam ni cesenje ni iscedok.Neznam dali da pocekam za brisevite ili da gi napraam
jas pravev vo 35ta zaednno so streptokoka, ama za carski mislam ne se potrebni bebeto i taka ne pominuva niz vagnalniot kanal.
Само за стрептокока имав испитано, околу 35 недела, иако царски бев породена. Сега планирам малку порано да испитам кај 32. Може другата недела да испитам.
Правев точно во 28ма на денот, јас не прашав дали мора, од пусти стравови трчам за брисеви и крвна слика, среќа се е во ред овој пат, инаку и јас ќе бидам со царски.
Провери си за секој случај, мене мокрача и брисеви чисти а пап тест кандида. Па ставав Гинекс Форте а немав никакво лутење ни печење освен во однос.
Ako si od skopje sekako moras privatno, drzavno nema reagensi za klamidija i ureoplazma. Jas vo sistina ke gi pravam A neli pap ne se pravi vo bremenost?
Јас одникогаш не сум начекала реагенси за кламидија еве 2 години интезивно испитувам мислам редовно и секогаш на приватно си го плаќам тој брис прво беше 500 денари а сега 900 го плаќам
@wannaBeMomma kade nema reagensi vo institut za javno zdravje ili mikrobiologija? Imaa pred nekoe vreme za site..klamidija nemaa 2 meseca ama ja dobija i nea..zar pak snemale
Koga bev kaj maticnata mi zema.samo za 2 onie osnovnite i mi rece gi nema drugive ni vo drzavna ni vo prolece. Odnesov vo prolece bidejki mi bese odma tamu. I tamu mi rekoa sto nemame nie toa nema ni gore. I deka gi nemaat so meseci I sega dvata glavni.ke si gi pravam.vo cetvrtok.vo sistina. Za sto plakame zdravstveno mene ne mi e jasno.