prolece ne e isto ko drugive ..mnogu cesto vo prolece nema a tuka ima. Na mikrobiologija i vo ijz dva meseca nemaa klamidija a drugive gi imaa, pred tri nedeli nekade nosev koprokultura za sinko i prasav uspat rekoa deka dobile za klamidija . Javi se vo ijz eve ti brojce i lokal ( 3125-044 lokal 289) i prasaj odma krevaat na telefon, ne frlaj pari skapi se epten vo sistina, uste poskapi nego porano sto im bea
Maticnata taka mi kaza..pa nz. Nemam vreme veke za drzavno, vo sreda vecer se vrakjam vo mk a cet sum na kontrola. Ponedelnik vlagam vo 16ta nedela
Јас последен пат испитував во Синлаб (Адриалаб) и беше 700ден. Мислам дека во Авицена е 900ден. А сега во петок ќе носам брисеви на микробиологија во државна па ќе ви пишам дали имаат реагенси
Јас ставам утрогестан. Треба ли да прекинам пред да ми земат брис и колку време? Има ли влијание на точниот резултат?
лекаркава во систина ми вика кај нас се скапи по 1000ка а треба 4, не мораш тука направи ги на друго место
Абе и мене така ми вика ама она не знае дали има или нрма реагенси. Јас си ги направив двата таму. Се утепа од чудење и баш зборевме зошто плаќаме секој месец за кога би треба да не можеме да го искористиме
Kade e toa Biotek?Nemaat li reagensi pak na mikrobiologoija? Jas planiram denovive da odam za brisevi
Telefonski dobiv rezultati od brisevite, so doktorkata uste ne sum se videla. Brisot za ureoplazma e pozitiven, kakva terapija se zema? Sto se pravi? Ne sum imala do sega
За уреаплазма пиев еритромицин антибиотици и ставав еритромицин со нистатин вагиналети и успешно беше лечењето.
Денес ги зедов резултатите од брисевите имам само Кандида во вагина,друго се е чисто.И за стрептокока правев сега нема ништо. Зарем кандидата толку печење и чешање може да предизвика. А интезивно се мијам редовно и со камилица и со сода бикарбона. Ај може ќе ми помине од вагиналетите што ги ставам.