Што е брис за GBS? @wannaBeMomma мислам ти имаше пишувано дека во систина ти дале само еден брис да испиташ, не стандардните. Само ова ми го пишал докторот за во 34 недела.
За стрептокока. Јас кога го правев последниот брис пишуваше само вагинален брис. И во рез пишуваше дека нема никакви микроорганизми. Само еден брис беше и тоа надворешно го зема.
Ispituval li nekoj sega brzo brisevi na mikrobiologija? Pak nema za klamidija reagens, pa da ne znaete od koga nema, dali da cekam da dobijat ako odamna snemalo ili privatno da odam
Jas ispituvav na 01, 02 sepremvri i imase. Koga bev da gi zemam rezultatite pisuvase deka od 06.09 ke nema. Megutoa sestra mi pravese pred nekoj den i vika deka imalo reagens ama privatno da si go platis. Preprasaj za sigurno
35 недела сум и на резултатите од брисевите ми излезе дека имам уреоплазма и стрептокока. Кажете ми колку е опасно тоа сега за бебето, дали има шанси порано да се роди поради ова, колку е опасно и за самиот пораѓај, што може да се случи и дали е пожелно да идам царски?.. Многу сум загрижена.
Дa, вo тaa неделa oпaсни се бидејќи мoже дa предизвикaaт предвременo рaѓaње, нo сo нaвремен третмaн сo aнтибиoтици ќе се среди. Не требa пoрaди нив дa зaкaжеш цaрски и не се индикaцијa зa цaрски. Немa пoтребa oд грижa, ќе се среди сo терaпијa ќе видиш. Сo леснo.
Bremena sum i inam kandida maticniov ginekolog mi gi dade vaginalnite POLYGYNAX a drug ginekolog me posovetuva da ne gi primam tie tuku CANESTEN SO MLECNA KISELINA ... imate li vie nekakvo iskustvo da mi pomognete
Дa. Тие се јaки aнтибиoтици ќе се среди зa брзo. Гaли меше ти без дa се грижиш се ќе испaдни дoбрo гoлем е дедo бoже
Mislam deka za tri brisa na drzavno i eden na privatno-toj za klamidija i zemaa vkupno 550 den.Po privatnive eden e samo 700 den
@nora_st mene prvo na urinokultura mi izleze streptokoka pa mi dadoa cefaleksin antibiotik, i posle edna nedela napraviv i bris i tamu mi izleze streptokoka i mi dadoa i vaginaleti Polyginax 12 dena po edno. Cekam uste 5 dena da zavrsam so terapijata pa qe go povtoram brisot za streptokoka da vidime dali sum iscistena. Inaku sum 35 nedela.
Zdravo mesinja 9 nedela sum mi najdoa kandida na pap kazete mi dalI e strasno ime dali se zima nekoja terapija. Fala vi odnapred