И кај мене на брисеви ~12 недела покажа кламидија Сумамед примав две дози плус вагиналетки Вагисан и се среди на контролните брисеви немав.
Znaci ke puknam Sega se slusnav so maticniot mi vika mrtov laden of toa e opasna bakterija moze da predizvika pukanje na vodenjakot ama bez dusha sum utre ke odam posle rab da mi prepise antibiotik. Kolkava e serioznosta zemajki vo predvid deka stvarno citam deka se leci?
Да може да има компликации ама на крај на бременоста, а засега не е опасно. Ќе се среди со терапија не се плаши
Mi dade sumamed 2 apcinja naednas 10 dena pauza i uste dve pa 10 dena i kontrola zdravje samo neka pominuva samo pod stres da si
Девојки, дали последните брисеви во 35-36 недела се само за стрептокока и дали се прават и ако одиме на царски?
Moze li da mi dades nasoki kako da proveram od mobilen gledam ne se snaogam odam mojtermin I kade posle za mikrobiologija. Treba sama da gledam za termin a mn mi e vazno zasto sakam da napravam kontrolni
Ја не се снајдов околу термините да ги гледам,денес ми се јави сестрата од кај матичнава и ми кажа дека де пуштени и ми закажа.
Здравоо, јас сум во 9 недела па утре имам закажено за брис и крв. Немам здравство па дали знае некој на приватно колку се плака.
Мислам дека се донесе закон за трудниците без разлика дали имаат осигурување или не,се на државно да биде бесплатно(ако грешам нека ме исправи некој). Е сега ако немаш закажано на микро за брисеви,ќе ти земат само 2,ги немале сите реагенси,па 2 можеш некаде на приватно да однесеш. Авицена имале пакет за 4 бриса 2300(ова ми кажа матичната не ми е проверено)
@Tukituki има таков закон ама не се почитува баш секаде. Јас го фатив кратко и во Synlab секогаш ми наплаќаа за проверка на крв. С епобунив еднап ми рекоа тоа е ако сакаш плати ако не барај државна лабараторија.ИМав уреден упат па плаќав само партиципација не цела сума ама сепак плаќав. На микробиологија не плаќав за брисеви.