Изгледа ќе мора врски да фаќам на Микробиологија за да оставам брисеви , април нема време кога брисеви да ми земаат
Да , затоа пишав и за врски премногу цени имаат налупано за брисевите , навистина е скапо не може секој да си дозволи толку .
Не сум била на гинеколог но сигурна сум дека имам вагинална инфекција или пак бактерија.Сакам да прашам дали станува збор за кандида или нешто друго.Имам жолтеникав секрет со миризба некогаш е бел ама миризбата е секогаш иста ,многу ретко чешање без пецкање и не е при мокрење.Веќе два месеци ми е вака бидејќи пробував да се излечам дома на природен начин и не ми успеа,па ако е кандида ќе одам да купам лек но ако не е морам да одам на гинеколог .Не верувам дека е поврзано со сексуалната активност бидејќи станав активна откако приметив промена .Партнерот имаше симтоми ПОСЛЕ однос какви што пишува дека би требало да има ако сум му пренела кандида:чешање ,пецкање при мокрење и како испукана да му беше кожата на главата во форма на ситни точки.
Не сум сигурна дека прашуваш во вистинската тема... Не разбирам ако си бремена како не си била на гинеколог 2 месеци па и плус ако се сомневаш на инфекција. Ти советувам да отидеш на гинеколог и доктор да ти препише соодветна терапија.
Која уште не ги правела брисевите при крај на бременост? Што е премногу премногу па и термини се нема а викаат за трудници мора да се има.
Мене во институт за јавно здравје ќе ми дадат упат за да ги носам брисевите дека тамо не се закажува , башка и сега имале и они реагенси за испитување кламидија . Прашај и ти за таму ако можат да ти дадат упат или во пролеќе ако добиле реагенси .
nemase tema povrzana za kandida a da ne e za bremeni zeni ,ne sum bremena,ne sum bila na ginekolog bidejki sum protiv lekovi i sakav da probam prirodno da se izlecam,ke zakazam sepak doktor najdobro znae .Vi blagodaram.
А што брисеви прават во 36-та недела? Мене ми се јави сестрата ми кажа задутре да идам за некои брисеви ама некако у гужва била па ништо не ја разбрав не ни успеав да ја прашам одма ми спушти
Zdravo devojki ne sum bremena se spremam za invitro no na bris mi otkrija klamidija . Dr.mi prepisa terapija antibiotik doxiciklin i sumamed vkupno 15 dena. Da ve prasam posle kolku vreme posle ispiena terapija se pravi povtorno bris? Dali nekoj imal iskustvo? Ve molam za odgovor. Fala