Mene mi rekoa eden mesec od terapijata da napravam povtorno bris ako e ispistena ke se poragam prirodno ako ne carski
@irencule1980 da ja imam vo bremenost na prvite brisevi mi se pokaza ja lecev so sumamed i toa dve apcinja naednas 10 dena pauza pa uste dve naednas. Pa Sega cekam da pustat termini za April da napravam kontrola. Obicno vikaat deka peidonesuva za sterilitet ama kaj mene ete trudna ja imam. Bez panika inaku ona sto mi go potencirase maticniot ginekolog bese deka i partnerot mora da se leci so istata terapija zatoa sto 100 posto ja ima. E Sega kaj tebe e invitro postapka neznam da si prashas najubavo dali i partnerot treba da se leci ama sigurno imaete nezastiten odnos pa golema e verojatnosta da si ja prefrlate
Da mora i partnerot iako mu pokaza negativen spermogram za da ne mu prenesam ke pie i toj ili so kondom najdobro. Terapijsta mi e 10 dena doxocilim ,11 den 2 sumamad i 15 sumamed. Ti koj mesec si? Ispituvase li preku krv clamidija ili samo na brid? Mene maticniot mi rece da proveram krv pa ako e pozitivna da pijam . A invitro specijalistot vednas da pocnam so terapija. Rez. Od krv vo vtornik. Tebe ti pomina eden mesec od terapija taka? Samo po 2 sumamed ns 10 dena ti bese , taka? Druga rabota sto ne mi e jasna , clamidijata steti na plodot dodeka si trudna t.e se prenesuva na plodot ili samo pri porodivanje. Sto ti kazuvaat? Izvini sto te zamaram no mnogu sum isplasena od kade se pojavi, aman veke a vlijae na sterilitet. Sto ako ne ja izlacam eden mesec po terapija. Pak li antibiotik.? Sto ke pravam neznam.
Jas vo 17 ta nedela pocnav da gi pijam Sega cekam kraj na mesec taman vtorite apceinja gi piev 3 mart. Vidi so apcinja se reshava se samo pozitivno se prenesuva na poragaj ne mu steti na plodot samo sto negativna rabota e sto moze da dovede do pukanje na vodenjakot. Se leci i e izlecliva bakterija bez panika inaku samo brisevi pravev. A taman Sega ke pomine eden mesec i April ke napravam kontrola ako ja imam pak ke se poragam carski So prvoto mi napravija propust I so ureoplazma me poragaja prirodno pa zivi zdravi sme togas mali frki ama Sega super e ekstra dete taka da I za vtorava bremenost gledam samo pozitivno ti posakuvam sreka i na tebe
Оние што имате правено брис за стрептокока, за колку време се готови резултатите, исто ли е како кај другите брисеви за 2 дена? 35+ сум, минатата недела матичниот не ми спомна ништо, јас заборавив да прашам, а следна контрола ќе бидам 37+, некако ми е касно. Другава недела сум во Систина на преглед, можам таму да побарам, колку пари е некоја да знае?
Chlamidijata moze da se prenese na plodot za vreme na procesot na poraganje,a ne e intrauterino isto I gonoreata...
Јас проверив последни 3 бриса се е чисто немам никаква инфекција или бактерија , ама едно нешто ме замисли кога ја прашав докторката за кламидија брисот каде е и таа ми кажа дека веќе не испитуваат пред раѓање кламидија потоа кажав упат за раѓање за на ГАК да ми дадат и пак кажа дека и тоа било укинато и дека самите доктори на приемно ваделе упат Дајте информации вие што се имате породено сега брзо на ГАК
И мене не ми зедоа брис за кламидија, јас мислев оти немаше реагенси затоа, но првиот ми беше чист, па не се загрижив многу.
Следната недела ќе правам контролни брисеви и пап тест,сакав да прашам дали ќе смета тоа што користам утрогестан вагинални или нема врска?
Bas mi e milo. Neli si pisavme . Ti teknuva. Terapijata ti bese. 2 sumamed. Pa posle 10 dena pak 2 sumamed . Taka bese, neli? I posle kolku vreme ispiena terapija pravese bris. Te molam za odgovor. Fala.
Fala ti. Se nadevam i kaj mene ke ima efekt sumamedot. Jas ke treba da pravam duri vo maj okolu 10 - 15 . Zdravje.Pozz
Каде правевте микробиолошки испитувања? Јас сакам сега во Авицена да одам ама имам слушано дека прават некои малверзации со резултатите.. Не знам колку е вистина, па велам да прашам за посигурно.