Да, погрешни резултати. Една пријателка направи испитувања во две лаборатории и во едните резултати и нашле бактерија, а другите биле сосема во ред. После тоа и неа и кажале исто за таа лабораторија и затоа решив да прашам вие какво искуство имате? Јас имам анализа на крв правено таму повеќе пати и сум немала лошо искуство, но сега кога се работи за вакви анализи, малку страв ме фати...
Jas vo sistina. Togas odnesi gi vo synlab ako ti e sube za avicena. I jas sum slusala neubavi raboti, a kolku e tocno ne znam
Lele ne mi se veruva jas se pravam ako moram na privatno a i toa sto sleduva so upat vo Avicena. Me zamislivte.
Колку земаат во Систина за пакетот од 4-те бриса? Се јавив на контакт центарот ама немаа точна информација да ми дадат.
Кога ги давав последните брисеви на Микробиологија не ми кажаа во кое време се подигнуваат разултатите. Дали да идам во стандардно време од 1 до 3 ?
Ако не грешам ги даваат од 13-14 часот но кога и да отидам порано ако ми се готови ми ги давале.Ова на микро на ГАК.
Позитивен на уреаплазма. Листата надоле се антибиотици кои делуваат да се уништи (S), и листа на резистентни (R), односно оние кои не ја уништуваат.