Ne moze da si dve razlicni g.n. Se odreduva spored golemina na plodot, poslednata menstruacija e nebitna. Sto znaci ti si 10ta g.n
Јас ги правев денес 12+4 сум, резултати за една недела. Битола во медицина на трудот ги однесов и ништо не платив. Ми зедоа и крв и мокрача.
Aj da mi pomognete dali za na microbiologija na gak bese koga se gleda moj termin medicinski mikrobiolog pa ova oddel za urogenitalni infekcii zatoa sto sama treba da pratam koga ke pustat termin za juli i da se javam da mi zakazat na takov princip mi e maticnata pa da ne gi ispustam 36 nedela brisovite
Девојки, да се надоврзам на муабетот. Кои брисеви се прават во 36та недела? Истите како во 12та и плус стрептокока или како? Јас сум 31ва недела а матичниот ништо не ми кажа... Се носат во институт за микробиологија или на гак?
Ова е институт за микробиологија,не е за гак. На микро се носат, на гак нема брисеви,последните бриса 4 стандардни + тој за стрептокока се прават 35~6 недела.
Сакам да прашам, ги зедов резултатите од брисевите и од крвта и ја имам Токсоплазма позитивна, но онаа што не е во моментов позитивна туку ја имам прележано и сега сум носител, дали имала некоја сл искуство. Еве го резултатот
^Ништо страшно. Имаш антитела. Ако е игг како кај тебе значи стара инфекција, а ако имаше нешто ќе беше игм.
јас сум 16та недела и утре ќе одам во систина за тие 4 брисеви кажете ми дали е болно чувството и дали се зема примерок само од вагина или и од анус ве молам за одговор..
Се извинувам пак да прашам што значи она позитивен титар, IgG позитивен знам ама титар не, а кај докторот ќе одам дури во вторник.
Позитивна на Уреаплазма во 33 недела. Што ако не ја излечам до 40 нед.? Зарем пак ќе ми зимаат брис до крај? Утре ќе одам по терапија денес ги зедов резултатите, па не очекував дека би имало нешто...
За еден месец со една доза антибиотици зимата ја излечив. Само мора и сопругот да ги пија антибиотиците.
Jas se porodiv so prvoto so ureoplazma prirodno pa nisto ne mu fali eve sme 5 godini zivi zdravi primavme antibiotik od koga se rodi i se iscisti bebeto