Ај некој поупатен... Последните брисеви се еден или повеќе? И кои се? Стрептокока знам, други??? И треба ли мој термин? Ме убедува матичнава дека не требало веќе. До сеа не ме зезнала за нешто, ама што ти ја знам, да не ми ги опне после приватно. Ако веќе плаќам приватно, би платила во Систина кај што ќе се пораѓам.
За ремедика, докторката ми рече само еден за стрептокока. Јас таму ќе го правам. А инаку некој погоре мислам пиша за во Систина два, стрептокока и кандида.
Sistina samo streptokoka. I podobro plati ja tsmu, u slucaj da ragas pred da gi zemes rez tamu ke si.
Дали треба да се прават брисеви во бременост во прво тромесечие,ако сте направиле 6 мес пред бременоста?
Треба во 12 недела, мислам до 14 од прилика можи. Јас правев во 12 недела, само ПАП не направивме бидејќи имав правено 5 месеци пред тоа.
На мене денес ми земаа 2 бриса 32 недела сум пред тоа имаше кандида и значи како останав бремена сум цело време со бело прање катастрофа по цел ден само менам долен веш.ми препиша вагиналетки моментално не се сеќавам како се викаа.. Иначе мојта принцезичка е карлично завртена па кажа дека можеби и ќе треба царски
Na bakterioloska analiza na urina najdena mi e bakterija enterococcus, dali ima nekoj iskustvo, moze li da bide opasana za plodot? Kako se leci?
Devojko bidejki mi e prva bremenost ne sum zapoznaena bas najdobro..citam okolu brisevite i mi e jasno zosto se pravat? Od utre vleguvam 18ta nedela a do sega bris ne mi zele...edino utre na kontrola nesto ako mi spomne maticniot
Брисеви се прават за да се откриат вагиналните бактерии( доколку ги има се третираат со атибиотик локално) и на тој начин се заштитува плодот и самата бременост од компликации и инфекции