Мене многу ми е грдо тоа зимање на брисеви во бременост и не го оправдувам.Сепак има плод у матката а се чепка таму.знам дека порано не зимале ама денеска сите гинеколози ги прават. Мене сега у среда ќе ми зима 12 недела сум бремена ја прашав дали мора ми рече дека мора ако не ми земела она ќе одговарала и морало да се испита за некоја бактерија инфекција да не има па да предизвика предвремено породување.
Само површински се зимаат брисеви, затоа и не се опасни, а и затоа се прават дури после 12та недела кога плодот е убаво вгнезден.
Женски ај едно прашање. Јас сум 36 недела и сеа треба да ги правам последните брисеви. Е сеа прашањето ми е дали мора од сабајле да се прават зш докторот ми е 2 недели втора смена и колку се плаќаат кај матичен
Mislam deka mora da se pravat sabajlecki. I ja vlagam u 36ta nedelava, i mi rekoa da otidam.odsabajle.
Se zimaat brisevi od sabajle zosto ako gi nosis vo institut za javno zdravje na klinika toa se pravi od sabajle,popladne mislam samo rezultati davaat.
Па не знам јас сум од Штип и тука кај нас ги прегледуваат во здравен дом ги носам во лабараторија. А цената колку е да знам колку да земам со мене?
Бесплатно треба да се ,јас ништо не плаќам на микробиологија во Кавадарци ги носам. Ц ц а сметка ти даваат?
Прашај по кој основ ти наплаќаат , и на трансфузиологија сум била ни таму денар не ми земале . Не знам па и сметка како ти издале за наплатена услуга на трудница а бесплатно е за нас .
Не се зима од толку длабоко брис, се зима од грлото на вагината. Чим односи може да се има во бременост, брисевите се гола вода, неможе од нив да се предизвика предвремено породување, не се секирај