Пиев и јас од тој од алкалоид што е со 60% брусница, по скоро 1 литро на ден, па некаде прочитав дека чајот од брусница предизвикувал контракции и прекинав да го пијам. Ама штом викаш дека ти помогнал пак ке пијам. Фала ти
Мене ми зема еден апликатор, на резултатите пишува не израснаа анаеробни бактерии. А вчера баш доктор ми спомна дали брисевите се чисти. Може ли од еден апликатор да се проверат двете бактерии?
Па не знам. Еден ми зедоа од вагина друг од перинеум каде што се сече при епизотомија. Тој за листерија е.
Мене па не ми е јасно како докториве сите различно работат, сваќам сите сме различни секој е приказна за себе. Ама нели треба да се има правила кој брис кога се зима, кој скрининг во точна недела и ако после има некоја последица од нивното незнаење или мрза не одговара никој. После зошто одиме на приватно... Извинете за револтот
Нема проблем. Јас и што читав досега низ групава овие 2 се. Не знам нека кажат сепак другите колку испитувале и што.
Се испитуваат уште еднаш и околу 35 недела, мада јас на мое барање си испитав и порано, мислам дека беше околу 23 недела
Ми испитаа во 12 недела 4 брисеви, и сега во 29 пак истите 4 зошто имав бело прање. Излегоа чисти и кога прашав дали ќе ми земаат пак брисеви ми рекоа да, околу 34-36 недела. За што ќе бидат тие ќе видам кога ќе ги земам резултатите зошто на упатот нели не пишува туку на резултатот.
Мене ми испитаа во 35+3 зстрептокока и уреоплазма. Уреоплазмата и на првите брисеви ми беше позитивна,можеби затоа и сега испитуваа,а позитивна е и сега.Првиот пат пиев еритромицин,сега сумамед,докторот рече покриена ќе си со терапија додека да се породиш,нема да му штети на бебето.
Каде поточно се носат за испитување брисевите кои се земаат во 12 недела? Микробиологија или Институт за јавно здравје? Дали се закажува и ве молам ако може некој да ми објасни каде физички се наоѓа местото каде се оставаат во однос на ГАК новата зграда.
Јас ги носев во инс.за јавно здравје, со упат од мат.гинеколог. Зградата е накај излез од клиника ја минуваш рампата од лева страна се слегува по скали баш кај делот што се реновира сега.
Мајки, вака, знам дека ќе ме осудите но бидна што бидна...Првите брисеви не ги направив, само овој што е вагиналниот во 37ма недела. Баш поради тоа се плашам да одам на природен пораѓај. Овој в 37ма испадна негативен. Веќе закажав царски, но се плашам дали доколку постои некаква инфекција, тоа може да се одрази некако при царскиот рез? Многууу се плашам, не знам од кај ми текна ова сега, во депресија сум...