На контролата за уреаплазма чудно,наодот чист стакло. само со една доза еритромицин и една доза терапија за кандидата
Мене други мисли ме мачат. Дали бебињата се заштитени оти јас сум настината? Докторот ми даде антибиотик ама многу ми е страв за нив.
Nekoja iskustvo so Enterococcuss sp. ? 36+4 sum, v bolnica, se plasam za bebka da ne I se prefrli nea....otvorena sum 2cm. moram da lezam...pred edna nedela bea cisti brisevite, sega ova mi se pojavi ....
Јас ја имав ама не бев бремена тогаш и со една доза антибиотик ми се исчисти. Е сега во 35 плус некој ден кога ми пукна водењакот одма ми уклучија антибиотик дека ги немав правено брисевите во таа недела таман да одам пукна водењакот. И јас бев отворена два праста и одма уклучија антибиотик. Е сега сигурно аум имала некоја инфекција бидејки и бебето имаше и примаше антибиотик и се беше во ред. Иначе се породив во рок од 24 часа после пукање на водењакот и бебе беше супер затоа немој да се секираш.
Ми дадоа Амоксиклав една доза, се надевам дека ќе се среди... Ќе видиме.... Се плашам за бејби да не добие инфекција.... Минатата недела правев сите негативни беа....
Ме мрзи да барам низ темава,па ќе прашам. Колку пати ср прават контролни брисеви во бременоста? Некако најгрдото нешто од сите испитувања ми е.
Јас правев во 12-13,34-35, 36 и сега во 38 недела... Во 36 ми правеа в болница се покажа Enterococcus sp. Па бев со терапија па сега во 38 контролен
Првично беа 2 пати во 12-13 недела и во 34-35 недела.... Кога ме задржаа в болница, имав жолт густ секрет без мирис, и на докторката не и се свиѓаше ситуацијата, секрет, контракции и отварање и ми зеде уште еден брис... Па се покажа дека имам бактерија, добив антибиотик и пробиотици па после одкако ги испив по 3-4 дена правев пак....
Ако нема потреба од повеќе, контролно се прави 2 пати брис, еднаш при крај на прво тромесечие и еднаш во трето. Ако има потреба и почесто.
Здраво,јас сум 37 недела,вчера ги земав резултатите и имам стрептокока Б и кандида. Ми препишаа амоксиклав 7 дена и полигинакс вагиналети. Што мислите вие,многу сум исплашена?
Zenski da ne baram nazad niz temava sigurno e postaveno prasanjevo jas pak ke si prasam Od 12 nedela li pocnuvaat prvite kontrolni brisevi i koi se? I zosto tolku e grd toj proces?
Па најчесто околу 12та недела ги зимаат брисевите. А за грд процес,што знам не е пријатно во секој случај но кратко трае. Зарем не ти земале никогаш пап,милробиолошки брисеви ?
Pap test da normalno ama nee nesto strasno zatoa prasav citam site nekako go pretstavuvaat kako da boli zatoa...inace jas utre vleguvam vo 7 ned rano mi e ama da si znam.fala ti
Дали во трето тромесечие се прават брисеви за сите бактерии или само проверуваат дали имаш стрептокока или не?
Мене ми правеа за сите плус Стрептокока (два пати комплетни) и Ентерокока плус зашто ми се јави во 36 недела ..