Здраво, за брисевите во 35 недела за колку време се готови резултатите? И дали некоја од вас проверувала и хпв во бременост? Пред многу години ми се појави, но со многу витамини помина, пред да останам бремена проверував немам, но сега ми е страв заради намален имунитет да не се појави повторно. Дали пред порагај сте проверувале и тоа?
На матичниот кога му спомнав дека сум имала ХПВ порано, ми кажа обавезно еден месец пред термин да направиме типизација, за да бидеме на сигурно. Доколку испадне позитивно ќе треба царски да биде раѓањето. Разговарај со гинекологот, спомни му и кој тип ти било ХПВто . И тоа може игра некоја улога. Поздрав
Ќе те излажам ако ти кажам, стварно не ми текнува последен пат пред две и нешто години правев. Едино знам дека во МАНУ го носев. Ако има некој поскоро што правел и што памти нека сподели
pravev mikrobioloski brisevi izleze se vo red osven positivna mukoplazma...kako se leci....pred godina vreme pred ivf ja imav pa piev nesto i bese vo red sega pak taa infekcija....ne pravam.sega ivf no sakam.da znam.dali e stetnaa
Ми се чинат добри резултативе. Не знам дали се. Некако збунувачки се деловите кај што пишува “не се изолирани”. На последното кај што вели “не се најдени” сфаќам.. Не знам, ама ми изгледа добро.
и мене така ми изгледаат, ама имам многу бело прање и поради тоа докторот малку ме исплаши. Утре ќе му ги однесам и на него.
Denes zedov rezultati na ovie dva naodi pisuva pozitivno i spored sto pisuva na i ternet ne dobro i mnogu sum isplasena za bebeto. Dali nekoja od vas ima iskustvo so vakov naod? Mojot ginekolog ne e tuka i neznam kade da se obratam. Mnogu sum isplasena
Добри ти се резултатите. IgG значи дека некогаш си имала или си вакцинирана. IgM е дали во моментов имаш, а кај тебе стои негативно.
Fala mnogu malku se ooustiv eoten se isplasiv prv pat se soocuvam so vakvo neshto i prva bremenost mi e i se isplasiv za bebusho znaes na internet se i seshto pisuva ali fala ti od srce Fala ti za odgovorot
Koristam utrogestan vaginalno a treba da mi zemat brisevi ovaa nedela. Dali smeta utrogestanot i da gi pijam nekoe vreme ili ne smeta?
3-4 дена да ги пиеш ,јас така отидов од вечерта ставена вагиналета само сабајлето не ставив и ме врати,заправо ме провери имаше од утрогестанот .По 4 дена ми зеде брисеви
На брис од вагина се покажа дека имам бактерија Proteus Mirrabis. По препорака на гинеколог пиев Амоксиклав. Ќе повторам брис за две недели. Дали некој има искуство со таа бактерија? Еден месец пред да останам бремена, брисевите ми беа чисти. Многу се нервирам
Здраво, за кандида што ви препишуваат? Јас ставав Канестен 3 крем, ама требало вагиналети. Во аптека велат дека веќе не ги увезуваат кај нас, па ми нудеа некои замени за кои малку се сомневам во квалитетот. И дали по терапијата треба повторно да се направи брис за да се види дали е поминато?
И мене ми е пронајдена таа бактерија, гинекологот рече не е страшна и ми препиша Vidermina вагинални капсули. Исто и јас треба да ги повторам брисевите за 2 недели..се надевам чисти ќе се.