@KiviOdMaldivi Јас само истражував што значење има TPHA тестот. Може и да сум грешка не велам не. @Butterfly1107 оставив линк од кај е извадено.
Treponema pallidum hemagglutination commonly known as TPHA is diagnostic test used to detect the dissolved amount of antibodies in the serum sample of a patient against the causative agents of syphilis. To be precise the TPHA test helps in the detection of Palladium antibodies via the hemagglutination method. Торч преку крв се испитува, а Киви брис правела. @KiviOdMaldivi Просурфај на нет, сигурно ќе најдеш повеќе информации, а во меѓувреме можеби ќе пише некој што знае за ова.
Девојки дали некоја во скоро време правела контролни брисеви во Скопје, и каде ги носевте? Дали со целава ситуација работи нешто државно или треба да се носат на приватно.. Наредна недела треба да ги правам последните во 36та недела, плус и ПАП па да знам да си планирам ако треба приватно да се плаќа
Јас правев во центар за јавно здравје(пролече) и никогаш повеке Ми го згрешиле едниот резултат,катастрофа Подобро прави на микробиологија на клиника работат и таму
Божее.. За пролече имам слушнато дека немаат најчесто реагенси. офф топик: брат ми имаше тровање, во Пролече салмонела негативно и на крај заврши во државна со Салмонела две недели
И мене матичната ми кажа дека немале реагенси во пролече а сакав кај нив од страв. Јас пред 4 недели нпсев на Микробиологија. Ја ги носев брисевите мм ми зема резултати. Кога отидов немаше никој сестрите додуша не носеа ни маски ни заштита ама преку пулт даваш се и не ми беше толку страв и завршив одма. Исто и мм ги зема резултатите за 1 мин. И да имаш некој внатре не влегувај чекај пред врата. Ама мислам не оди никој сега а таму не земаат брисеви за корона немаш гајле.
Пусти страв аман, се осеќам како птица затворена во кафез од кога почна карантинот Фала ти многу, да ќе ги однесам така најверојатно и таму ќе ме прати матичниот. Резултатите за два дена беа готови така?
Да така беа за 2 3 дена готови Сега и стишена е епидемијава јас кога бев пострашно беше. Ич не се секирај маска и ракавици стави завршуваш за помалце од 2 мин
Да, всушност ти покажало позитивен на бактеријата Treponema pallidum. која предизвикува сифилис.Ама често е лажно позитивен, и веројатно е грешка, тестирај се пак, а за да бидеш мирна побарај си високо осетлив тест кој е веродостоен.
Жени, искуство со негативрн тест на кламидија преку крв, а пред 3 месеци позитивен брис имав, треба за неколку дена да одам за повторен брис, крв вадев приватно, иГа, иГм, иГг, сите се негативни, ваши искуства?
Брисот од 35-та недела го однесов во Авицена. Страшна работа, од памет ги вадат луѓево со погрешни резултати Добро е што излегле погрешни, опушти се сега.
Преку крв е веродостојно затоа што се прави серолошка анализа антитела. Брисот знае некогаш лажни резултати да даде.
Ич не се сеќавам, правев и други проверки. На страницата нивна има ценовник, има и пакети за брисеви, ѕирни таму за поточно. А може и да им се јавиш во контакт центарот.
Богами се извадив од памет,и тоа баш за велигденските празници кога не можев ни да отидам да прашам што е работата...4 дена ме ставија во мисла.и на крајот добив само онака "извинете "