Zdravo, me interesira dali nekoj imal problemi so bakterija streptokoka i kako ja izlecil. Da napomenam alergicna sum na penicilin i zatoa e kompliciran slucajot. Be molam za sovet ako imal nekoj slicen ptoblem.
Девојки ми стигна на емаил резултат од микробиологија од брисевите, само изледа фонтот не го чита. На резултатите претпоставувам ако има нешто обично пишуваат на кој антибиотик е осетлив а кој резистентен? Пробувам да го разберам дали има нешто или не. Секако во понеделник ќе одам да го земам таму.
Од која недела се прави вториот брис (за стрептокока) во трет триместер и колку е во Систина ако има некој инфо..? Еден брис е само така?
ми најдоја инфекција , ми препорача докторот апчиња ФЛАЖИЛ дали некоја имала искуство со апчињата и како ги пиела ?
Здраво. Ме интересира за брисевите за стрептокока. Матичната ми рече дека едниот ќе мора со спекулум, за поубаво да се види, па да ве прашам вас како ви ги земаа? И дали знаете дали во ремедика ги земаат со спекулум или без и која цена се двата? Благодарам.
Исто и мене така колку да земе брис, и после уште еден од надвор. Тука пишуваа дека е еден брис а мене два ми зема.
Zdravo, pravev brisevi vo 35 nedela shto se za sreptokoka. Na rezultatite pishuva "Normalnata mikroflora e prisutna. Ne se pronajdeni patogeni bakterii." Dali toa znachi deka brisevite se chisti?
Ve molam zenskinza pomosh.Pishav i vondruga tema no ne dobiv odgovor. Ne sum bremena no sum vo postapka za in vitro,pijam Mycrogynon.Problemot e shto kaj maz mi vo spermata e izolirana Enterococcus spp. Mu pishav na dr.rece da prodolzam da pijam Mucrogynon i plus antibiotik,probiotik. No zagrizena sum mnogu Imala li nekoja iskustvo vakvo. Shto so posfapkata najverojatno ke se prekine