Феминки ве молам за помош Бев за контролни брисеви ми најдоа gardnella vaginalis i ureaplasma urealiticum пиев еритромицин вагиналети и пробиотик и во 14 недела пак на контрола пак исто.. сеа сумамед ми дадоа да пијам ... имала ли некоја сличен проблем мн се преплашив
Сумамедот е дозволен антибиотик и безбеден бидеќи не ја пробива плацентата. Но не смее да се пие во првп тромесечје. Јас имав позитивна кламидија ,испив сумамед . Не се плаши ќе се среди . Само редовни контроли
После 10 дена, и ми испадна негативен. Ама по моја иницијатива пак сакам за месец дена да направам брис за кламидија.
Здраво правев присеви во 36 недела, и испадна дека имам стрептокоха на надворешниот брис. Ми рече антибиотик пеницилин или амосиклав да пијам. Дали е дозволено во бременост да се пијат? Некој со слично искуство. И дали треба после пак да се прават брисеви ако се испие терапијата.
Pa cim ti gi dale znaci ok e da se pijat, sigurno doktorot ti go primetil stomakot Trebalo porano da si gi naprais brisevite za da moze da se iscisti do poragaj toa. Jas bi pravela i kontrolni
Пишав во темата здравје -вагинални инфекции но да ве прашам и тука дали некоја слично искуство имала . Бремена сум 23 недела. Имам скоро цела бременост исцедок но не е прозирен него како жолто зеленикав и погуст. Немам црвенило никакво, нема чешање,внатре нема знак за инфекција, не ме боли ништо,нема ни мирис. Два пати правев брис во ред е се. Крвта ми е во ред исто така и мокрачата. Гинекологот ми рече нормално е . Но мене пак ме јаде нешто. Какви испитувања други можам да направам?
Nikakvi, jas cela bremenost imam takov iscedok a nemam nikakov problem. Maticnata se somnevase zaradi iscedikot deka imam kandida no brisevite izlegoa cisti, isto taka i urinokulturata nema nikakvi bakterii. Najverojatno e nesto hormonalno no ne e nisto opasno
Momentalno sum bremena 14 nedela, prv pat, drugarka mi spomna za nekoj bris shto se pravel shto bil kako so shtipka da ti vagja nesto od vagina, rece mnogu bolelo i krvarela. Kakov e toj bris, za sto e dali nekoja znae i dali mora da se pravi?
pravev brisevi sega pred 10ti dena, ama nikakva shtipka ne iskoristi doktorot, niti boleshe niti krvarev..
"Штипката" е за да ти ја држи матката отворена, бидеќи овие брисеви треба да се земат од повнатре. Боли малце,а можно е и да прокрвариш но тоа е од ѕидовите на матката а не од плодот. Не се плаши
spekulum iskoristi, toa malce barem znam, ovaa drugarkava moja mi objasna kako parche meso od vnatre da se kinelo, mozda pa i nekoj poseben test/bris bil toj shto taa morala da go pravi, vo sekoj sluchaj vi blagodaram za odgovorot. Mene sve mi e novo zato shto mi e prv pat.
Не се плаши во примерна бременост нема такво нешто да ти ваѓаат така...прв пат слушам а ова мене ми е втора бременост. Со лес и опушти се
Ova eventualno pap da i zimale za drugo ne znam ili da si pravi majtap so tebe. I sto i pokazal rezultatot togas za sto bil pozitiven/negativen?