Vtora bremenost i e ovaa, so prvata ne spomna nishto vakvo a i rezultat ne mi kaza nishto. Ne ja mi prashav iskreno, nekako me uplashi i samk sakav razgovorot da zavrshi.
zdravo devojki edno prasajne jas denes bev na 2 skrining 20 nedela sme bebuskata super razvien se dobro da e zdrava i ziva edno samo dave prasam vo vrska so bricovite utre sum za bric doktorkata mi kasa posle da gu odneswm vo drsavna dali odma tigi davat rezutatite ili se ceka neznam prv pat pravam i ako ot vagina se zema taka bidejki neznam prv pat pravam ?
Кој ќе ти ги зема брисовите? Се носат на микробиологија, тоа е кај министерство за здравство. Можеш да ги однесеш до 12 саат, запази го времето,зошто после не примаат. Резултати имаш за 2-3 дена.
Од вагина и цервикс ќе ти земе, ќе ги однесиш веднаш на институт, резултати ќе ти кажат по колку дена да појдеш за да си ги земеш.
Не те сфатив најдобро но треба да одиш утре кај твојот гинеколог ќе ти земе брис. Да од вагината. И треба да си ги однесеш на микробиологија. Резултати даваат најчесто за 3 дена. Ќе ти кажат таму кога да си ги земиш
Da kaj mojot ginekolog ke mi zemat bric i so toa da odam vo drsavna vo mikrobiologija taka mikasa mojot ginekolog znaci rezitatite isto jas gizemam taka?
Да, тој ти ги зема, и спакувани ги носиш на микробиологија во државна, ти даваат од таму како потврда, не се плаќа ништо, само ќе си прашаш кој ден ќе се готови и толку. Со лесно!
Последните брисеви како се зимаат? Повеќе ме интересира за стрептокока дали се зима од аналниот отвор?! Скроз ќе ми бутаат спекулум?
Не од анус туку од кожичката помеѓу анус и вагина. Не ти ставаат спеклум никаде.. Само со стапчето поминува кај кожичката.
И мене ме интересира. Нешто многу го спомнувате а мене и сега и првата бременост ниту еден доктор не ми рече ништо за ова.
Обично во првите месеци бидејќи се работи за мн сериозни инфекции, кај нас ретко кој гинеколог го препорачува обично викаат да направите доколку живеете со мачка, сте имале спонтан, или предходна бременост со аномалија. Можеби и ретко го препорачуваат бидејќи тешко се фаќаат овие инфекции. Иначе ве тестираат за токсоплазма, рунеола, херпес, цитомегало вирус кои се мн сериозни доколку ги фатите во текот на бременоста и можат да наштетат на фетусот