Zdravo devojki, 11 nedela sum slednata nedela mi zakaza ginekolog za skrining a nisto ne mi spomnuva za brisevi vo 12 nedela. Citam site gi pravite. Mi spomna samo za brisevi mnogu pokasno sto se pravat nakaj 36 nedela. Me zamisli
Секој матичен различно си ја тера работата, но некои работи ние сами треба да си ги бараме, јас сама си барам да ми го мерат грлото..
I toa neznam dali mi go meri. Utre sum na pregled kje si prasam. Samo ednas me pipna so prstite vnatre mi rece deka e cvrsto.
Ќе си прашуваш се што те интересира, немора со рака да проверува, грлото и на ехо убаво се гледа колку е како што знам јас
I kaj mene eve veke 2 pati so raka proveruva i vo 11 i vo 13 nedela, me zbrca so prsti mislev niz grlo ke mi izlezat hahahah neznam kakov e toj nacin i dali sekogas taka ke mi pravi, ne sum vo Makedonija i nemozam mnogu da mu kazuvam, mi vika si ja znam jas rabotata nemora da me ucish, a vozrasen e pred penzija shto se vika i sega stvarno neznam dali e toa normalno ili ne bash.
Незнам за таму кај што си, јас и кај матичната и во систина бев па ниту еднаш со рака не ми провериле.. Незнам за кратенка, кај мене на сликата кај што е мерено долу десно ги пишува димензиите, само D буквата и cm ili mm
Здраво, девојки, денес 36+5, брисови однесов минатата недела во Клиника Пролет, ми рекоа резултати во петок. Во петокот ми дадоа само 2 резултати, третиот во понеделник, за денеска. Денес пак на маж ми му рекле не се готови. Ме фаќа мисла да не има нешто, па чекаат, или што? Јас и онака ќе одам на царски (ниско всадена плацента), само мисла ми е дали има нешто или едноставно го затуриле/немаат реагенси, било што? Некоја со сличен случај? Избезумена сум.
Dali znaete vo kolku saat izdavaat rezultati vo institut za javno zdravje? Vcera ostaviv brisevi i krv mi zemaa za torch, mi rekoe utre da gi zemam samo ne zapamtiv dali posle 12 dali posle 2. Nekoja dali znae?
Ако мислиш на пролече кај железничка мислам дека до 1 ипол издаваат, така пишуваше таму, ама порано отиди си подобро
Еј, 37 недела стигнав и уште стравовите од прегледи не ми поминуваат. За два саати имам закажано, малце ме подутеши твојот одговор
Немој да се плашиш, ништо не е страшно. На крајот кога ќе те погледнат едни очи најсјајни на свет, нема ни да се сеќаваш на нешто. ❤️
Здраво девојки, втора бременост ми е и по чиста случајност направив брисеви во 7 недела и ми покажа дека имам уреоплазма. Докторката ми препиша сумамед, нели е тоа прејако за во прво тромесечје. Може ли некој искуство да ми каже?
Нема прејак или преслаб антибиотик. Оди по индикација за причинителот. Цефалексин може еден тон да ти даде, но тој не делува на Ureaplasma.