Torch во институт за јавно здравје на клиника, би требало и другите таму. Јас за хив и хепатитиве во чаир прием кога ми направија.
Institut za javno zdravje i za torch ti zemaat krv od vena na mikrobiologija i vo institut za javno zdravje, za drugive neznam, ma da na mikrobiologija vo drzavna imam videno poster deka mozes da proveris dali si hiv+ Valjda i drugive mozes da gi ispitas proveri
Ај вака пред да останам бремена сите испитувања ги направив, имав уреаплазма само, пиевме антибиотик, останав трудна во меѓувреме и не проверив пак, пред една недела ги направив контролните во 12та што се прават и уреаплазма немам, ништо немам е сеа мокрачата леукоцити и уште нешто покачено, треба да правам уринокултура. Ако немам никаква инфекција зашто ми се покачени вредностите? Што може да е причината?
И јас ја имав на првите брисеви, се исчисти со една доза кларитромицин, ама мора да се види на што е осетлива по антибиограм, не може било кој антибиотик. Јас на втори брисеви имав и ентерокока, таа ја лечев со амоксицилин, и во 28 недела мислам беше направив контролни, се беше чисто. Е сега не знам дали да направам пак контролни да не се многу рано тие направени, оти засега треба да е природно породувањето а знам дека се лоши стрептококите, па ми е страв да не се вратила, можно ли е такво нешто? Матичната ми вика нема потреба од нови. Инаку сега сум 37 недела.
Не се секирај, јас имав стрептокока, пиев амоксиклав и ми рекоа немам потреба од повторен брис само при пораѓање да напоменам. Ми дадода терапија во болница и тоа е тоа. Со лесно.
Zdravo devojki, imam upat za institut za javno zdravje. Da ispitam torch, hepatit b i c i hiv. Kade se naogja institutot i dali treba gladna da odam za ovie ispituvanja ?
Не мора гладна. Позади хипократ кафанчето долу на клиника кај рампата. Во склоп на министерството за здравство, надолу по скалите.
Jas otidov sabajle I imase samo nekolku zeni sto ostavaat urina, a dr bea za sanitaren slusnav koga prasuvase deckoto na vrata.
По правило, доколку првите се чисти, контролните брисеви се прават во 28гн или 34гн? За стрептокока знам дека се прави таму 35гн., ама овие ме бунат . Матичниот не ми рече ништо, ама правам муабет со една докторка и ми вика морало 28гн да се направат контролните, а за стрептокока 34-35... И ај сега?!
Да ве прашам пролактинот дали е висок за 8ма недела бременост, според резултатот, пијам веќе бромергон 1/2 сабајле и 1/2 навечер
И мене првите ми беа чисти и сега ќе правам повторно (28 недела), докторите викаат дека посигурно било да се направат.
@Lilijan7 @mommy's love Да, да секако ќе правам контролни, само не ми беше јасно кога се прават, дали 28 или 34гн заедно со тој за стрептокока. Ќе одам од понеделник ќе прашам. Фала ви.
Мене првите брисеви ми беа чисти, и сега сум 29та недела и ништо од тоа па здравје накај 35та недела ќе правам само за стрептокока...
А зашто проверуваш пролактин? Ти рече некој? Обично тој треба да се контролира пред забременување нели. Јас бев на достинекс, и после позитивен тест го прекинав и не сум мерела. Е сега може бромергонот е друга приказна, незнам.
Епа пиев достинекс пред трансфер, стално ми е висок, па го држевме под комтрола, после трансфер продолжив со бромергон, така ми рече док, и на првото ехо ми рече да проверам пролактин за да знае дали да менува терапија или не. Па затоа и проверував
Ооо па јас не сум проверувала . Никој не ми рекол. Има некоја што била на достинекс? И што после позитивен резултат?