Денес правев први брисеви На стапчето за брис имаше крв... Др рече не треба да има, ќе видиме што ќе покаже резултатот Имате ли вакво искуство и вие? И уште нешто сега на бришење има нешто кафено, што би значело?
Нема место за паника, секако дека ќе има крв на брисевите (мене матичниот ми кажа дека на пола ќе има, на пола не, оти нели едните се од вагина, едните од цервикс), а и отпосле може да има по неколку капки крв.
Кај мене во првата бременост на првите брисеви лочки крв истекоа, се онесвестив од стрес но сето тоа беше благодарение на грубиот доктор кој што побрзо сакаше да заврши работа, денот требаше да замине на одмор Па инекции за смирување, па прогестерон... Со бебето се беше во ред, еве го 2. 5 години расте. Во втората бременост исто со крв но не како првиот пат, некоја капка само, па еве и ова бебе 3 месеци си заспива до мене.
Не знам дали воопшто ќр имам чиати брисеви. Хорор. Прво ентерокока во вагина и цервикс, ешерихија во мокрача. Терапија амоксицилин, брусницин, видермина. Сега клебсиела на сите три места, панцеф, повторно видермина, бруаницин. 15гн. Ќе се шекнам.
Здраво идни мамички, денес правев брисеви и на брисот од цервикс како да забележав жолтеникава слуз, па мислам дека ке си направам 300 филмови до резултати. Дали има некој вакво искуство?
Искуство со Gardnerella Vaginalis? Ми дадоа Амоксицилин 500 мг. Никаков пробиотик. Може на своја рака да земам пробиотик? И некои природни работи што ви помогнале побрзо да ја откачите бактеријава?
Гинекс форте, на природна база се ама ова кога не бев бремена, не сум сигурна дали смее во бременост да се користат прашај доктор. Пиј повеќе јогурт ако ти е страв да пиеш пробиотик на своја рака, мада мислам дека нема штета. Јас поради кандида во бременост цел месец пиев пробиотик. Али сепак прашај матичен обавезно.
Конечно малку олабавување, после ешерихија и клебсиела во урина, ектерокока и клебсиела во вагина и цервикс, денес само ентерокока во вагина. Пиев амоксиклав, панцеф, дманоза, солубитрат, брусница капаули. Ставав видермина, ацидосалус. Продолжувам со авидослус и октенисепт спреј. Има надеж.
Дали некоја со бактерија streptococa B се породила природно или мора царски? Дали би имало некој ризик за бебето доколку е природно?
Јас сум 22 недела и сега ми ја открија истата ... Земаш терапија? Читав дека е ризик, ама нека каже некој што повеќе знае