Јас имав бактерија во урина и пиев терапија и на крај ми се исчисти а на брис ја немав, и се породив природно со провокација
Piev sumamed dve dozi I poliginax stavav pravev kontrolen bris Ama uste nemam rezz, makar so maticnava mi rece carski bilo najsigurno za bebeto zasto bakterijata bila povtorliva
Мене ми дадоа Амоксиклав и пробиотик. Се надевам ќе пројде . Претходно за Гардинелата пиев Амоксицилин и пробиотик, потоа земав Канестен 3 и вагинален пробиотик... едно се тргна друго се појави
zdravo pred nekoj den zemav rezultati od brisevi najdeno mi e mycoplasma homini,ginekologot mi prepisa sumamed so probiotik ama strav mi e da gi pijam bidejki sum vo 12 nedela deka mn e jak antibiotik...dali da pocnam so terapija ili pak da pocekam uste nekolku dena do 13 nedela neznam sto da pravam?
Здраво денес ги земав и јас разултатите и ми го пиши истото, а кај докторот треба да одам дури во понеделник што ви кажаа вас, дали е се во ред?
Ви благодарам многу.... При крај сум и паники ме фајкаат со керка ми ми најдоа бактерија па вагиналети мислам смрт ми беше.. Сега ми олесна многу..
Se izvinuvam dali nekoja vo brzo vreme pravela mikrobioloski brisevi vo Skopje i dali moze da mi kaze dali imaat reagensi za site komplet...I dali primaat brisevi sekoj den, bidejki razbrav u petocite ne zimale
Vo prvo tromesecie od bremenosta, vo koja nedela se pravat brisevi? Vo petok sum na prva kontrola ke bidam 7n i nekoj den pa ako treba brisevi da znam da se spremam psihicki haha
Zatoa jas vo edna tetratka se si zapisuvav za prvoto, i sega so vtorovo mnogu polesno mi bese. Imas vo rezultatite sigurno od prvoto bebe, ako gi cuvas proveri si koga i za sto si bila, prvite se vo 12 nedela koga se pravi i Priskata i prviot skrining. Zapisuvaj si, ne e na odmet, moze ke ti se najdat za tretoto
Во темава прочитав дека на клиника брисевите треба да се однесат до 12, ме интересира дали некоја оставила и покасно, бидејќи не верувам дека ќе стигнам до 12 па дали ќе ги прифатат.
Здр девојки вчера 36+3 бев брис да ми земат , после дома на бришење приметив мн малце секрет пропратен со сувокрвица ….претпоставувам тоа ми е од брисот… денес пак на бришење имав ко кафено …. знам дека е од брисот но ме интересира колку дена би имала вака да не се припотресувам на секое бришење
neznam kako si postapila oti se pominati saati od koga si pishala ama jas bi te sovetuvala da si pobaras strucno mislenje sepak sluz moze i da e paganje na cep moze ginekologot podlaboko da ti go zemal brisot. Sepak se raboti za posledniot mesec od bremenosta kade ne retko i se zapoznuva so poragajot
Zdravo zenski. Pravev pap I mikrobioloski samo Eden bris mi e pozitiven na ureaplazma.. mi prepisa eritromicin 2x1 I da gi povtorime otkako ke gi ispijam.. ima li nekoja slicno iskustvo? Strasno li e se leci li brzo ?