Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Контролни брисеви во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од ciribiribela, 17 јануари 2011.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Ke si napravis kontrolni brisevi ako ne ti e izlecena i ako imash se razbira vreme neznam vo koja nedela si. So prvata bremenost imav jas ureoplazma kona maticnata ne mi ja leceshe i pomina detero losho. Vo slucaj da ne ja izlecis ne ja zanemaruvaj vo predporodilno i.formacijata zatoa sto uklicivaat nekoj lek venski ili ke se poragas carski da ne pomine dete preku kanal. Cisto moe iskustvo ne sum strucna

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. angelagirl123456

angelagirl123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    15ta nedela sum se nadevam deka ke ja izlecam..Fala ti

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Здраво девојки,
    Денес ги земав резултатите од последните брисеви, ама ова НЕ Е ИЗОЛИРАНА не го разбрав има или нема бактерија? Докторката ке ја видам дури во вторник, па да знам

Прикачени фајлови:

4. angelagirl123456

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    Znaci deka nema

5. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.839
    Колку брисови се земаат во текот на бременоста? Минатиот пат ми земаа 2 пати, сега пак 2, ама различни. Сѐ мислам дека кламидија, уреаплазма и микоплазма беа 2пати испитувани прошлиот оат, оваа бременост вториов брис имам само од вагина, и од перинеум за стрептококи. Дали утнав едно испитување, или матичниот ме зезна?

6. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Vo 12-13 nedela se pravat brisevi mikoplazma ureaplasma klamidija i uste dva ne mi teknuva koi bea, a vo 32-33 mislam, bris vagina perineum i streptokoka

7. ТамараТС

ТамараТС Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    22
    И ја бев позитивна на уреоплазма и ми препишаја исто еритромицин 1х1 и заедно со тоа да ставам вагиналети зошто тој антибиотик предизвикуал кандида. Искрено испив само 3 апчиња , а вагиналетите ги ставав редовно и сеа кога го напраев пак брисот излезе негативна дека сум на уреоплазма. И матичната ми напомена дека треба и партнерот да ги пие зошто е преносливо. Ако нешто ти помага ова .. ☺️

На emche05 и angelagirl123456 им се допаѓа ова.
  8. angelagirl123456

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    Mene pak maticnata mi kaza deka ne treba partnerot bidejki ne se zadrzuvala taa bacteria na maskiot polov organ samo kaj zenite .. I jas stavam vaginaleti isto.
    Kazi mi vo bremenost li ti bese ili ne ? Jas sum 15ta nedela zaradi toa se isplasiv

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ТамараТС

ТамараТС Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    22
    Да, па сега овој месец го напраев вториот брис да проверимо пак. Ја сум 19 недела.

На angelagirl123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. angelagirl123456

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    Fala ti na odgovorot I so lesno :l:

На ТамараТС му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ТамараТС

ТамараТС Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    22
    Нема за што. Фала ти многу и тебе со лесно ❤️

На angelagirl123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.839
    Матичната со специјалност урологија или микробиологија? Јас кога лечев уреаплазма пиев сумамед, маж ми исто, и тоа препорака од микробиологија.

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.472
    :D Како бе така ти рекла (facepalm)? И јас и маж ми ја лечевме .

14. angelagirl123456

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    Ne znam duso, koga ja prasav dali I maz mi treba da pie terapija rece taa bakterija ne se zadrzuva na maskiot polov organ nemoze da prezivee na suvi mesta I poradi toa ne treba .. taka mi kazala taka kazuvam, jas ne sum strucna

15. angelagirl123456

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    Toa mi rekla toa pravam ..

16. mina.baby

mina.baby Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    30
    Здраво, јас сум 21 недела и досега не сум правела ТОРЧ. Матичната не ми дала упат ниту ми спомнала. 12 недела само брисеви, хепатит и хив друго не. Прва бременост ми е се испаничив многу :( Дали знаете дали е задолжително?

17. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Dobro e da se napravi cisto da ti e mirna glavata. Ima virusi sto se gledaat samo preku krv i tie se edni od poopasnite rubella,varicela, citomegalovirus, toxoplasmosis, herpes simlex, sifilis, hepatitis b, i predizvikuvaat golemi nepopravlivi steti kaj novorodence DOKOLKU gi imas dur si bremena. Napravi si cisto da ti e mirna glavata, jas dvapati gi pravev ednas koga imav sponan i uste ednas koga bev trudna.

На mina.baby му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    270
    Ниту мене матичната не ми спомнала ништо за Торч. Дали е временски ограничен, односно до кога најдоцна може да се направи? Или нема врска?

19. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Najdobro pred bremenost, ne e vremenski ogranicen moze i vo bremenosta. Toxoplasmosis od macki se faka, a citomegalovirus od mali deca. Vo pluknata i mokracata go imaat virusot, ne site, ama poveketo malo deca go fakaat ovoj virus. Kako i site virusi stoi vo organizmot cel zivot, samo e ne reaktiven. Zatoa rekle trudni zeni da ne bacuvaat mnogu mali deca, pa i nivni da se. ako go nemaat virusot vo sebe, a go fatat dur se trudni opasen e. Isto i toxoplasmosis isto i rubellata e mn opasna. Ako gi imate prelezano nisto strasno ne e, duri i podobro e da gi imate prelezano, Zaso organiziramot gi ima kako antitela. A ako prvpat gi fatite vo tekot na bremenosta loso e. Neznam za drugite herpes hepatitis b, i ostanatoto, za toa sto znam kazuvam :)

На Трепетлика, mina.baby и tina2018 им се допаѓа ова.
  20. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.943
    Допаѓања:
    20.460
    Јас го направив со последните брисеви... Во 35та недела :) И тоа затоа што матичниот мислеше дека можеби ќе бараат нешто во болницата кај шо се пораѓав. (Не ми го ни спомнаа)
    Добро е на почеток да се направи, да. Ама не мислам дека е нешто за паничење и да се плашиш :)

На mina.baby и Zibiribi им се допаѓа ова.