Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Контролни брисеви во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од ciribiribela, 17 јануари 2011.

1. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    ај тука да прашам уште не ги земав резултатите од брисот ама во меѓувреме докторов ми ги препиша канестен а уствари рече канестен а на рецептот пишуваше микорил и на мастот исто ,чешањето одма ми престана ама од вагиналетиве пошто навечер ја ставам и насабајле кога се топи чувствувам некоја болка како да ме врти со нож доле ниско во стомакот :?: реакција на вагиналетите е или ? имате слично искуство ?

2. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Мене од кансен демек поевтини од канестен да ме заштедел за пари многу хуман :) ме заболуваше левиот јајник доле де под него,а од овие па другиве половинакс па навечер како да ми тече нешто :)

3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Kанестен 3х1 ставаш? Оние што се со апликатор? Мене од нив наутро ме будеше болка во некој јајник (зависи накаде залутало апчето) ама најголеми болки имав од полигинаксот.
    Овие што ги почнав сега (незнам како се викаа) 7 се во алуминиум, како куршумести, за кандидата ми се...засега не болат ама да не се подречам само два дена ги ставам.

EDIT> Сега видов дека ставаш микорил...веројатно се со ист сотав како канестенот.

4. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Женски ми стигна резултатот од стрептокока пишува не е изолирана бактерија. Што значи?

5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    148.130
    нема бактерија ,значи.

6. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Фалааа многууу

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    да ,3 се во пакувањетоа микорил пишува ,во аптека на сестрта ми и кажале дека тоа е уствари канестен :?: има и апликатор ,имам болка додека истече стопена вагиналетата ,денес фала богу немав ,ама и осекам подобрување па ке видам после како ке биде ;)

8. Demjana

Demjana Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Денес ми стигнаа резултатите од четирите брисеви што ги направив во 15та недела и кај цитомегаловирус игм ми пишуваше негативно а кај игг позитивно и кај уреоплазма се пишани антибиотици, а не пишува дали е позитивно или негативно...ако некој има искуство со ова нека ми каже...ви благодарам :*

9. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Za prvoto ne znam,a toa kaj ureaplazmata znaci deka naodot e pozitiven i najverojatno mat.ginekolog ke ti go prepise najefikasniot od listata antibiotici.Ne grizi se,ne e strasno,ke se iscisti :)

10. Demjana

Demjana Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    благодарам :)

11. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Девојки, имам едно прашање до вас. Во 35тата недела, докторката ми закажа вагинален и ректален брис, па ме интересира каков е овој ректален брис? Дали е болна процедурата, како се изведува? Прашав една пријателка, ми вели дека го ставале и тој металниот дел, болело многу и морало во доги-стајл да се биде за да се земе овој брис. Не била таа во текот на бременоста, но слушнала дека така се земало тој ректален брис, па се подзамислив малку, сепак не ми се верува да е толку комплицирана процедурата за бремени при самиот крај на бременоста, нели? :sweat:

12. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Bas interesno iskustvo imala tvojta prijatelka :o Mene mi zemaa rektalen bris vo 36ta nedela,ama ne mi stavaa spekulum(zelezniot del),bev naprcena na toj stolot najnormalno i samo povrsinski brcna so stapceto vo anusot.Malce me zdobole oti ne bev podgotvena i ne znaev kako izgleda procedurata za zemanje na toj bris.

13. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    сигурно е другарка ти ? или сака само да те заплаши ?
    јас пред 2 недели бев за ректален брис и вагинален значи зборувам за последните 2 бриса во 36 недела ,со стапчето површно ги зема не осетив никаква болка а спекулум воопшто докторот не употреби ,ништо страшно ;)

14. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Морам да прашам... ректалниот брис.. задолжителен е!?!?!

Јас уште после првиот брис кој ми го земаа во 12 недела си ја прашав докторката за тој ректален брис.. бидејќи прочитав на форумов дека на повеќето им земале и ректален брис .. па сакав со време психички да си се спремам.. таа ми го рече следното.. „имаме уште едно земање на брис тоа е во 32 недела и тој е вагинален“. Некако ми олесна.. ама гледам дека скоро на сите им земаат... да не е мојава нешто во заблуда? :geek:

На Miss-HeLL му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    и јас се чудам за овој брис од кога го воведоа?????прв пат слушам од тука, а втора бременост ми е.

16. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Izgleda od skoro go vovedoa,nekade od pred necela godina.I go pravat otkako ke vlezes vo 9ti mesec (taka mi kaza mojot gin.). Ne e nisto strasno,a pozelno e da se napravi.

17. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Незнам бе мила, таа слушнала дека така се земал ректален брис. Неа во бременоста не и земале и баш кога ја прашав се чудеше и ми го кажа ова. Којзнае на тој што му земале ректален брис на овој начин за што било, никако не ми беше логично и добро што си прашав, да не си правам филмови за џабе 8)

18. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    мешенца во 11та недела правев микробиолошки испитувања и ете денес ми стигнаа резултатите но штета што не знам кое што значи , на 4те резултати ми пишува негативно и дека немам бактерии но на еден ми пишува позитивно дали некој значи што значи тоа VIDAS CER. BRIS-CHLA ... на доктор преглед имам закажано дури идната недела ... има ли место за паника зошто цел ден само на тоа мислам ... ако знае некој нека ми пише ... позз

19. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Брис од цервикс за кламидија - позитивно. Значи има кламидија, така да јави му се на докторот на телефон и консултирајте се.

20. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

фала ветрушке бев на доктор и ми даде упат за ск на приватно демек кај нас на државно не давале точни резултати па ќе испитувам преку крв. велат дека доколку сум ја имала не сум можела да останам бремена :x не е фер само нервози до дека се оправиш од едно иде друго :(