ај тука да прашам уште не ги земав резултатите од брисот ама во меѓувреме докторов ми ги препиша канестен а уствари рече канестен а на рецептот пишуваше микорил и на мастот исто ,чешањето одма ми престана ама од вагиналетиве пошто навечер ја ставам и насабајле кога се топи чувствувам некоја болка како да ме врти со нож доле ниско во стомакот реакција на вагиналетите е или ? имате слично искуство ?
Мене од кансен демек поевтини од канестен да ме заштедел за пари многу хуман ме заболуваше левиот јајник доле де под него,а од овие па другиве половинакс па навечер како да ми тече нешто
Kанестен 3х1 ставаш? Оние што се со апликатор? Мене од нив наутро ме будеше болка во некој јајник (зависи накаде залутало апчето) ама најголеми болки имав од полигинаксот. Овие што ги почнав сега (незнам како се викаа) 7 се во алуминиум, како куршумести, за кандидата ми се...засега не болат ама да не се подречам само два дена ги ставам. EDIT> Сега видов дека ставаш микорил...веројатно се со ист сотав како канестенот.
да ,3 се во пакувањетоа микорил пишува ,во аптека на сестрта ми и кажале дека тоа е уствари канестен има и апликатор ,имам болка додека истече стопена вагиналетата ,денес фала богу немав ,ама и осекам подобрување па ке видам после како ке биде
Денес ми стигнаа резултатите од четирите брисеви што ги направив во 15та недела и кај цитомегаловирус игм ми пишуваше негативно а кај игг позитивно и кај уреоплазма се пишани антибиотици, а не пишува дали е позитивно или негативно...ако некој има искуство со ова нека ми каже...ви благодарам
Za prvoto ne znam,a toa kaj ureaplazmata znaci deka naodot e pozitiven i najverojatno mat.ginekolog ke ti go prepise najefikasniot od listata antibiotici.Ne grizi se,ne e strasno,ke se iscisti
Девојки, имам едно прашање до вас. Во 35тата недела, докторката ми закажа вагинален и ректален брис, па ме интересира каков е овој ректален брис? Дали е болна процедурата, како се изведува? Прашав една пријателка, ми вели дека го ставале и тој металниот дел, болело многу и морало во доги-стајл да се биде за да се земе овој брис. Не била таа во текот на бременоста, но слушнала дека така се земало тој ректален брис, па се подзамислив малку, сепак не ми се верува да е толку комплицирана процедурата за бремени при самиот крај на бременоста, нели?
Bas interesno iskustvo imala tvojta prijatelka Mene mi zemaa rektalen bris vo 36ta nedela,ama ne mi stavaa spekulum(zelezniot del),bev naprcena na toj stolot najnormalno i samo povrsinski brcna so stapceto vo anusot.Malce me zdobole oti ne bev podgotvena i ne znaev kako izgleda procedurata za zemanje na toj bris.
сигурно е другарка ти ? или сака само да те заплаши ? јас пред 2 недели бев за ректален брис и вагинален значи зборувам за последните 2 бриса во 36 недела ,со стапчето површно ги зема не осетив никаква болка а спекулум воопшто докторот не употреби ,ништо страшно
Морам да прашам... ректалниот брис.. задолжителен е!?!?! Јас уште после првиот брис кој ми го земаа во 12 недела си ја прашав докторката за тој ректален брис.. бидејќи прочитав на форумов дека на повеќето им земале и ректален брис .. па сакав со време психички да си се спремам.. таа ми го рече следното.. „имаме уште едно земање на брис тоа е во 32 недела и тој е вагинален“. Некако ми олесна.. ама гледам дека скоро на сите им земаат... да не е мојава нешто во заблуда? :geek:
Izgleda od skoro go vovedoa,nekade od pred necela godina.I go pravat otkako ke vlezes vo 9ti mesec (taka mi kaza mojot gin.). Ne e nisto strasno,a pozelno e da se napravi.
Незнам бе мила, таа слушнала дека така се земал ректален брис. Неа во бременоста не и земале и баш кога ја прашав се чудеше и ми го кажа ова. Којзнае на тој што му земале ректален брис на овој начин за што било, никако не ми беше логично и добро што си прашав, да не си правам филмови за џабе
мешенца во 11та недела правев микробиолошки испитувања и ете денес ми стигнаа резултатите но штета што не знам кое што значи , на 4те резултати ми пишува негативно и дека немам бактерии но на еден ми пишува позитивно дали некој значи што значи тоа VIDAS CER. BRIS-CHLA ... на доктор преглед имам закажано дури идната недела ... има ли место за паника зошто цел ден само на тоа мислам ... ако знае некој нека ми пише ... позз
Брис од цервикс за кламидија - позитивно. Значи има кламидија, така да јави му се на докторот на телефон и консултирајте се.
фала ветрушке бев на доктор и ми даде упат за ск на приватно демек кај нас на државно не давале точни резултати па ќе испитувам преку крв. велат дека доколку сум ја имала не сум можела да останам бремена не е фер само нервози до дека се оправиш од едно иде друго