Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Контролни брисеви во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од ciribiribela, 17 јануари 2011.

1. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.665
    Допаѓања:
    6.487
    Девојки, брисеви пред пораѓај 36 недела освен ГБС за стрептокока се прават ли другите бактерии?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.417
    Допаѓања:
    38.377
    Зависи од докторот, некои само за стрептокока земаат. Мојот зема и од цервикс еден и плус за листерија. Како што читам овде најчесто само ГБС се прави за природен пораѓај.

На anngelique му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    514
    Дали има некој информација која аптека во Скопј праве вагиналети?

4. St. Eve

St. Eve Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    35
    Zdravo :)

Jas odam kaj Lozhankovski, vo 32ra nedela mi zema 1 bris matichnata no ne mi kaza za koja namena a pritoa vekje 2 nedeli gi nema da se javat da mi kazat rezultati... Dali e ova posleden bris ili vo 35/36ta nedela treba da se napravat ushte brisevi?

Fala odnapred :)

Последна измена: 20 јуни 2022
    На Tammsy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    13.762
    Претпоставувам кај Биљана си.
    И јас сум кај неа и кога ја прашав кога брисеви ми рече 35 недела, ама сега па оддамна не сум била зашто продолжив во систина. Да не се на одмор отидени? Јави се прашај до кај ти се резултатите

6. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Дали за закажам царски мора да се достави брис за стрептокока? И друго прашање ме мачи деновиве, првите брисеви се прават дури после 12 недела, што доколку од тогаш до пораѓајот се јавила некоја бактерија, знам дека кламидијата е опасна при пораѓај, а не се манифестирала симптоматски? Во меѓувреме друга тура брисеви не се зема, освен тој за стрептокока нели.

7. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Se pravat uste edna tura brisevi. Ne se sekiraj ama koga tocno ajde nekoja sto taze e trudna neka ti pishe. A stom ke se poragas carski ne se sekiraj bakteriite kako ureoplazma i onie sto se vo rodilen kanal nema da se problem bidejki bebe ne pominuva preku kanal

На ^Jasmine^ и V.N. им се допаѓа ова.
  8. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.665
    Допаѓања:
    6.487
    За царски не треба никакви брисеви мислам но можеш да го прашаш докторот за сигурно.
    Инаку мене ми излезе кламидија на брисевите во 12та нед и матичната ми рече не треба да се повторат зошто сум испила терапија сумамед и готово било решено.
    На крај се бара само за стрептокоа но има и доктори што сакаат сите брисеви да ги имаш пак. Најубаво ќе ти каже доктор ако знаеш кој ќе те пораѓа. Мене докторот од Гак ми рече за пораѓај само брис за стрептокока е доволно.

9. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Па јас веќе сум 37+ освен за стрептокока не правев други. И сега ме јади јанѕа да не требаше барем за кламидија да ми земат уште еднаш.

10. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.195
    Допаѓања:
    7.745
    Јас во 12та ги правев беа чисти, во 24 ги направив пак исто чисти.
    И сега заедно со тој за стрептокока матичниот ми рече пак да ги направам за да ми биде мирна главата и да не ги мислам.

11. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    2.735
    Здраво девојки, дали некој скоро правел микробиолошки и која цена се брисевите, како и пап на приватно колку е?
    Исто знам дека за курир 250 ден се доплаќа, а за земање брис и пап, по колку ви наплаќаат матичните?

12. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Јас сум 34 недела, денес ми правеше за стрептокока брис матичниот. Ама многу проформа беше земањево брис, само потргни ги гаките, површински се зема. Дали и вас вака ви земаа брис?
    Други брисеви не ми направи, само во 13 недела што правев микробиолошки целосни.

13. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    157
    И мене денес така ми зема брис матичната најверојатно така се прави за да не го повреди бебето незнам

14. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.665
    Допаѓања:
    6.487
    Површински се зима тој брис не е од цервикс. Само тоа бараат за пораѓај обично, другите брисеви не требаат.

15. EliElena

EliElena Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    Здраво. Јас добив крварење во 12 +5 од хематом . Сега сум 15+5 уште имам кафеав исцедок . Ме интересира дали можам да земам сега микробиолошки брис или да почекам уште да не направам некоја беља да не прокрварам пак повеќе. Страв ми е да не имам некоја бактерија не сум уште направила брисеви. Еден доктор ми вели почекај еден ми вели можеш. Има ли некој искуство. Што мислите вие . Хелп

16. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    4.030
    Денеска ги правев. првите брисеви 12+3сум и пап тест исто така. Имав кафеав секрет на секојдневната и на првото бришење. Матичен вика нормално е. Дали и вас ви се случило така?

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Да, од пап тестот ти е. Обично не зимаат пап во бременост ама како ти рекле, така.

На Ivana_92 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  18. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    3.814
    Здраво, која недела се прават првите брисеви и каде ги правевте?

19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    12 недела, кај матичен.

20. Daniiii...

Daniiii... Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Zdravo dali moze nekoja trudnica ili mami pred brzo vreme sto bila na poragjaj da mi kazi. 35+4 dena sum bremena, no imam ureoplazma dali moze da nastani problem na bebus pri prirodno poragjanje ili da zakazam za carski? I dali so carski ke nema nikakov problem? Ve molam mami i stomacinja kazete mi denes cel den zbesnav od mislenje i nervozi. Vi blagodaram mnoguu