Женски прашање, дали може брисеви да се земат и пред 12та недела. 6та недела сум од денес и во понеделник сум на лекар па би сакала да ми земаат брисеви тогаш.
Ако имаш потреба од антибиотик, нема да може да ти препишат пошто чекаат да пројде 13та недела. Вака ако излезе нешто, само ќе го мислиш, а терапија нема да смееш.
Дали има овде породени мамички позитивни на уреоплазма. Два пати примав терапија и антибиотици и вагиналети и еве пак ја има. Си мислам ќе ја носам до крај Дали мора да е царски пораѓај за да не му наштети на бебето? И сумамед по трет пат да пијам џабе ќе е еве не ја чисти.
Здраво, вака сакам да прашам дали се задолжителни брисевите пред породување? Правев едни во 31ва недела, но поради мало крварење и болки не можев порано да ги направам а веќе сум 38ма. Да залажувам одма или доцна е?
Мене ме пораѓаа без брисеви, зошто мали изненади порано и да сакаа немаше кога. Ама јас бев царски и во тој случај не се задолжителни.
Здраво сакам да прашам дали доколку ми се утврди бактеријава гарднерела на последниве брисеви ќе може природно да се породам или мора со царски бидејќи на предходниве брисеви постојано ми е присутна.
Дали во прво тромесечие 8ма недела, сте користеле вагиналети polygynax? Ми ги препиша гиникологот поради кафеав исцедок, но знам дека до 12та недела и без брисеви не даваат антибиотик... дали некоја имала искуство, ќе одам на второ мислење, но ме интересира и ваши искуства
И јас ја имам ми даде терапија и ми рече дека се лечи и доколку се излечи нема проблем, а доколку се остави без третирање може да предизвика предвремено породување, како и другите инфекции. За пораѓај ако уште постои има можност да мора царски за да не се пренесе на бебето.
Треба да се направи. Доколку искочи позитивен дека имаш стрептокока мора да примаш терапија и сега и кога ќе се пораѓаш.. т е ако си природн кога ќе те примат во болница кажуваш дека си била на последните брисеви позитивна и ти даваат терапија. Поминав низ ова па знам
Јас до сеа пиев пробиотик Лактофлор и вагиналетиве Макмирор ги ставав па сега за две недели последниве брисеви ќе ѓи правам па ќе видима дали ја имам уште
Некој што бил скоро ќе може да ми каже која цена се брисевите што се прават во систина во 12та недела