Мислам дека не е касно. Мене докторот кога го прашував пред да правам ми кажа дека од 34-36 недела се прави
Фала ти... Сакам се да сум на време, а сега некако така се погоди матичниот ми е на одмор, замената е 90 годишен и се мислев дали да одам на приватно или да го почекам, 36 та ке сум...
Zdravo sum 27.4 nedela. Brisevite gi pravev 12 nedela(cisti). Sega pak mi.pobara dr gi napraviv (cisti) dali se pravi drugite meseci brisevi bidejki jas nosam.bliznaci i porano ke se.poroduvam. Malce mi e macno i stresno ova so brisevi
Брисеви ми направи првата матична во петта недела од бременост сите беа супер, поради промена на живеалиште морав да сменам и матична оваа не ми спомнала ништо за брисевите ми го има досието од кај другава, сега сум 14та недела моментално и додека се мачам до несоницава ме фати некој страв дали требаше пак да ги направам или сепак сум покриена со тоа што ги имав направено во петта??
Ако веќе си ги направила можеби и не мораш пак види си со докторката....еве јас денес бев и баш матичниот искоментира дека треба да се укинат,да не се малтретирале трудници
Да пробам и тука, може некој имал слично искуство. Дали има некоја членка што пиела две апчиња Сумамед од 500мг наеднаш, а третото воопшто да не го зема? Вака ме советуваше др. Петрова Ремедика, па сакав да видам и ваши мислења и искуства, оти малку ми е страв толкава доза наеднаш да примам. Си мислам јас ли не сфатив добро, а гледам и фармацевтката на кутијата пишала 24х1. Ова ќе ми е трето третирање на бактеријава, претходните две беа неуспешни со Еритромицин 500 и 250.
Немој да се плашиш Сумамед се дава и за Кламидија две од еднаш еднократно само,третото не се пие. Слушај што ти кажала докторката,и конечно да се отарасиме
Јас ја имав до крај и природно се породив. Не се пренесе на бебето, но треба да им напоменуваш дека ја имаш (ако сеуште ја имаш до тогаш) за да стават нешто во инфузија или така нешто. Мене ми заборавија било што да направат со инфузија и среќа добро помина се