Јас ставав до пред некој ден, секретот беше жолтеникав. За зелен не знам, прими ја цела доза па ако сеуште имаш консултирај се со лекар.
немам константно, али од сабајле додека истече вагиналетата имам малце, но во текот на денот немам ништо. Фала ти на одговор Се надевам ќе се среди
Девојки кога е препорачливо да се направат први брисеви во бременост? Матичнава оди на одмор па ми закажа за 17.07 кога ќе сум 13+2 се плашам да не е доцна ако има некоја па да направи проблем кај бебе? Сега сум 11+2 На моменти имам бел исцедок па ми е страв ако е кандида колку може штета да направи нетретирана до тогаш..знам со храна таа се смирува, одбегнување шеќери тестенини, ама јас повраќам 6 пати дневно и само сув леб со нешто минимално ме држи да не паднам и кока кола некогаш..
Здраво, и јас сум позитивна на уреоплазма, моментално сум 14+4 г.н. Испив две дози Еритромицин и ставам вагиналетки Ксалурон. И уште осеќам дека не ми е исчистена, ја чувствувам кожата како изиритирана. На своја рака си направив алое вера гел од лист на цвеќето помешан со малку вода и се мачкам и со тоа. Како да ми дава ослободување. Треба да правам пак брисеви за два дена, ама мислам дека пак ќе сум позитивна. Деновиве се изначитав по интернетов за бактеријава и мозоков ми чади, некои велат дека е преопасно, некои велат не е. Дали има некоја искуство со вакви константни позитивни резултати? Како го поминавте овој проблем?
Другарка моја ја имаше цела бременост и природно се породи, пред два месеци. Никаков проблем немаше цела бременост, и она не знам колку пати ја испита и државно и приватно, само антибиотик пиеше мислам и мажот и. Не се плаши ич, има лекови доктори за тоа се.
Здраво, дали на последните брисеви тие 34-36 недела што се прават ви земале брис и за стрептокока? Мојата матична само стандардните 4 ги земала, кога ја прашав на контрола дали можеби треба и за стрептокока - ми рече ако имало нешто ќе покажело на вагиналниот брис. Се јавив и во Генеа кај што ги пратив брисевите, ми рекоа дека тое посебен брис и посебно се испитува. Сега сум 36та недела, а матичната е замианта на одмор... дали да се молам негде на државна или чаир да ми земат брис...?!
Посебен е брисот за стрептокока. И најважен пред породување. Оди кај замената нека ти земе брис. Мојот искочи позитивен,па пиев антибиотик.
Каде ги проверуваш брисевите? Ставај и ваг со млечна киселина за обновување на ваг микрофлора, безбедни се сосема, можеш вагисан, донафил, пробаланс лејди има доста избор.
Каде ти искочи позз кај го проверуваше? Се отепав пари давајќи по приватниве оти на држабно се нег резз добивав ама веќе немам пари да носам се приватно
Во пролече. Јас па се сомневав дека не е точен,некако многу несигурно ми ги прими брисевите. Но си реков подобро да пијам антибиотик,отколку да добијам негативен брис а да ја има бактеријата.
Моментално терам 36та недела на преглед сум во четврток па најверојатно ќе ми спомнат за стрептокок. Дали само тоа се прави во овој период или? Јас од тие брисеви во 13та недела не сум правела никакви други до сега.
Здраво.Однесов први брисеви во пролече не мк наплатија (дека бремена) Дали кога ќе си ги подигнам се плаќа нешто?
Не,бремените се ослободени од плаќање во државно здравство. Освен кај матичен гинеколог,таму ќе ти наплатат за се
И јас исто, ако не си имала проблем немало потреба, се прават пак ако имаш некој исцедок, чешање и сл. А за стрептокока не ми рече ништо мат, ама за 2 недели сум на контрола пак па сигурно тогсш ќе ми земи 35та ќе бидам. А да ве прашам дека царски ќе бидам можеби и нема потреба стрептокока да испитувам? Нели таа е за природно да не се префрли преку родилен канал на бебче.
Plasticen? Jas porano zimav vo zegin bese okolu 25 den 3 golemini imase. Ama toa bese odamna ne znam dali uste imaat.