Здраво. 28недела сум, за прв пат на брис ми се појаи ова. Дали некој има искуство и знае што треба да правам. Матичната ми даде само витамин Ц
Значи ли ова дека имам уреоплазма? Јас инаку конкретно отидов за брис за стрептокока а како што гледам тоа никаде не го пишува?
Девојки да ве прашам, утре треба да ми зима матичната брисеви ме праша дали преку курир или јас сама да ги носам. Прашањето ми е кај треба да ги однесам а да не се на приватно или само приватните лабаротории прават? И дали ми треба упат од матичната за да ги однесам негде на државно?
Дали некој имал искуство со Клебсиела бактерија на брисеви? Матичната ми рече не е опасно, амоксиклав ми даде да пијам. Ако има некој искуство да сподели
Devojki, utre treba brisevi kaj maticnata. Dali ste plakale nesto kaj maticen? Obicno znaese na pregled po 300 ili 500 da mi zemi.
250 denari za zimanje brisevi + brisevite ako sakas oni da gi odnesat neznam kolku se doplakja ako ne sam si gi nosis.
Здраво мамички. Вие што сте имале некоја бактерија цела бременост и пред породување кога сте пиеле антибиотик за да не се префрли на бебенцето т.е од која недела? И дали е опасно ако ја има и бебето? И дали мора со царски доколку не се излечи бактеријата? Во случајов Уреоплазма и Кандида имам. Третирани со терапија но сеуште ги има. Докторката ми кажа пред да се породиш ќе ти дадам антибиотик да пиеш.
Не сум сигурна во која тема да прашам, но дали некоја освен брисеви правела уринокултура со катетер заради бактерија? Кој доктор ја прави обично процедурава, дека за нормална уринокултура знам дека сами си носиме примерок во лабораторија директ.
Девојки, Во понеделник имам закажано за брисеви, 35 недела сум. Е сега денес имам малку жолт секрет(до пред 5 дена ставав вагинални таблети заради појачан секрет). Прашањето ми е дали ве советуваат матичните пред брисеви да не се ставаат вагинални? Имам дома и полигинакс и лактогин, не знам дали вечер да ставам или да почекам до понеделник... Баш ми е веќе преку глава од секретиве
И мене ме интересира истото. Цела бременост имам уреаплазма, 3 пати пиев антибиотик, сега докторот не ми препиша антибиотик туку само Полигинакс вагиналети 12 дена. Инаку сум 29та недела.
Бев за брисеви кај матичната но синоќа имав ставено вагинално утрогестан. Матичната ми рече не требало да ставам, ама сепак ми зеде брисеви. Дали да се секирам за веродостојноста на резултатите?