Здраво во врска со инфекцијата сум имала Уреоплазма и дека имам како бело прање ми препишаа вагиналетки и сумамед а на маж ми во аптека му дале и провен пробиотик смеам ли да ги зимам и нив? Не нагласил дека се работи за трудница
Zdravo mene na poslednite brisevi sto se pravat od 34 do 38 mi najdoa deka sum pozitivna na streptokoka B.Jas sum vo Avstrija i tuka mi rekoa deka nema potreba od antibiotik da pijam,deka se e isprateno vo bolnica i tamo kje mi dadat samo antibiotik pred poragaj za da ne mu se prefrle na bebto.Dali nekoja majka se soocila so ova?Prvo dete mi e i isplasena sum,citav deka vo vakvi slucaevi e podobro carski.
Здраво, на првите брисеви ми се откри Гарднерела бактерија ги повторив брисевите и ми искочи дека ја имам повторно пиев антибиотик и користев ваг но антибиотикот го прекинав после 4 дена а требаше да го пијам 7, но морав да го прекинам бидејќи се исфрлив. Потоа пак правев 2 брисеви од вагина по користење на вагиналети ми искочија негативни но поради исцедок жолт користев Полиганикс ваг и имав редуцирана микрофлора. Овие сите брисеви ги правев во Институт. Во средата пак ми зема брисеви др и ми искочија исто негативни во Пролече и стои нормална микрофлора. Сега др ми вика да ми земе од вагина еден и да носам во Авицена. Не знам дали е можно после толку испитување да имам бактерија а да не покажува ? Некоја да имала искуство . Фала
Здраво. Дали знаете од колку до колку часот може да се подигнат резултати од Микробиологија на клиника? Благодарам
Здраво правев брисеви на институт ми искочија негативни, во пролече исто. Сега правев еден брис од вагина не сите четири бидејќи така ми зема матичната. Ми искочи чист, а јас имам жолт исцедок и чешање. Не знам што да правам веќе. Некоја со слично искуство . И дали на тој еден брис во Авицена би покажал било каква бактерија? Фала
Zdravo na brisevi 34 nedela izleze deka iam eserihija dali smeta nesto na poragjaj ili na bebeto? Dali moze da e priroden proagjaj ili mora carski ?
Блиска личност поради ешерихија беше со царски. Види како ќе те посоветува докторот, сепак имаш време да примиш антибиотик.
Здраво користам ваг Донафил чисти ми беа брисевите до сега но се разболев и сакам да и кажам на др да ми земе брисеви бидејќи имам чешање. Во четврток сум на контрола па да ми земе тогаш. Прашањето ми е после вагиналети колку треба да помине за земање брисеви ? Фала
Имав Ешерихија коли во урина,вагина, цервикалниот пиев антибиотик KO Almacin,после пак брис и пак имам Ешерихија коли само во помал процент и сегде како и претходно. Но ми се појави и Класибела во урина. Некоја како мое искуство и лек Ве молам.
Некој да ми пише што имал искуство со стрептокока во бременост. Правев брисеви 16-та недела сум и ми искочи дека имам стрептокока.
Дали може некаде по аптеки или на друго место да се најдат епруветки со гел и стапчиња за земање брисеви?
Здравонекоја да се соочила со оваа бактерија Ентерокока . Веќе сум 27ма недела и ми се стемни. Ми имаше земено др само брис од вагина и брис од цервикс и ова искочи. Сега ми даде ант.Амоксилав и Полигинакс една кутија . Би мизначело да сподели некоја ако има искуство. Фала
Da prasam za sovet... Maticnata mi napravi pap, ne sakase brisevi, a i rekov i pap i brisevi, mi rece smetam nema potreba od toa so go gledam vo red e.. Dali da ja smenam ili?