Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Контролни брисеви во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од ciribiribela, 17 јануари 2011.

1. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Ајде ти само не се нервирај, се што е откриено со време се лечи така да спокојно. Многу бактерии знаат да се појават и во текот на бременоста, па после се лечат и се раѓаат суперски бебиња.

Башка може и ништо да не е, може се грешни резултатите, па како што те советувал докторот оди на испитување преку крв (и јас имам слушнато дека ако си ја имала нема да можеш да останеш бремена, точно).

На Keti30 и blagica1991 им се допаѓа ова.
  2. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    ми стигнаа новите резултати за кламидија - НЕГАТИВНИ СЕ! Џабе стресови, нервози,плачење , неспиење ....

На anicka1anicka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    се е џабе отпосле ама додека трае е ужасно.

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    И јас го имам истото искуство...на брисевите ми се појави позитивна кламидија, не земав ништо, туку веднаш ја испитав преку крв и ми беше негативна. Којзнае како ги испитуваат на државно... |(

5. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    Ве молам, кажете ми густ не многу чест секрет како секрет од нос жолтеникава боја, дали е симптом за некаква инфекција оти пред 3 недели ставав канестен, па ми е страв да не е нешто посериозно! односи сум немала 3 месеци, а ваквиот секрет ми се појави пред 10 тина дена......може да е не дај боже кламидија или некоја јака инфекција?????. инаку ниту ме пече ниту ме чеша...ама забележително е густ секретот! кажете ми од искуство што може да е??? ја прашав ГИН ми рече може да е кандида или нешто пропратно со кандидата? а несакам да ми земат брис оти прокрварев кога ми земаа во 13 недела (тогаш открив дека имам кандида).
    пишете ми..pleaseee..

6. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Јас сум слушнала а и приметувам кај мене дека е зголемен секретот откако сум бремена. Не е густ, туку како водичка, ама го има ептен. Ова што го кажуваш како да е кандида, ама ќе треба да се прегледаш обавезно. Мене ми најдоа кандида иако не беше густо и немав никаков друг симптом и ми рече докторката 3 дена Канестен вагиналети (тоа е максимум за 1 месец што смееш). Оди на преглед и пиши и не се секирај жити се, пошто знаеме ние да си паничиме а ништо да не е :)

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    За што се брисевите сега што ќе ми ги земаат во 12/13та недела?

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.492
    Допаѓања:
    251.227
  9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^фала на одговорот :bow:
    исцрпен одговор :lol:

10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.492
    Допаѓања:
    251.227
    ^
    Да знаеш колку се изнамачив :whew:
    :D

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    денес ги предадов, дури во вторник резултати :x ако им е малце една недела следниот петок да одам ако не,....бог да чува.

12. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    а јас да си прашам, зашто првите брисеви кога ги правев ми земаа 4 бриса, а еве сега последните ги правев и само два бриса, и резултат од двата меѓу кои на едниот пишува ГБС! Каков е овој брис за ГБС? За што е ? Јес да резултатите ми се негативни ама не ми е јасно зашто само два бриса, а што ако во меѓувреме сум закачила некоја бактерија- уреоплазма, кламидија и сл.? ич не сум спокојна, маж ми вика - да беа позитивни среќна ќе беше, вака одма нешто не е во ред :^) ама па не ми е нормално во 9ти месец да не се провери пак се детано, што дека на почеток сум немала ништо ?!?!?! :@

13. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Мене ме интересира кога точно се прават првите присеви и за што се тие?
    Имав пишувано во труднички моабети дека имам секрет кој што ми мириса и е онака...прљав...дали со првите брисеви може да се види од каде и зошто го имам тој секрет?

14. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    во 12 недела се првите, за утврдување на бактерии доколку ги има, брис од вагина, кламидиа, урео плазма, микоплазма, кандида, доколку недај боже нешто друго од посоченово има на самиот брис од вагина ќе се утврди што е и веднаш да се преземе соодветна терапија, а за секретот можно е да имаш и уринарна инфекција немора да значи дека е бактерија од вагината,или може и да е од апчиња доколку пиеш , но секако ова е само нагаѓање како и да е провери се со време.

15. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Ти благодарам на одговорот...мене уште ми е рано за брисевите 5 недела сум...само ме плаши да не биде касно за да откријам од каде е тој секрет...мислам не дај боже да е нешто посериозно...

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^сега во 8ма недела би требало ПАП да ти направи, ако претходно во брзо време немаш направено. Па таму исто ќе ти проверат,за превентивно некои вагиналети ако ти препишат.Зошто и онака пред 13та недела не можеш да примаш терапија.

На TSS му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Во март има последно правено ПАП тест имав кокоидна бактерија примав вагинални и ми рече од кога ќе ги ставам сите може да работиме на сличајот бебе..така да ја псолушав ги ставив и првиот месец после вагиналните не се фати бебушко,наредиот се фати...и јас се мислам да не има останато нешто уште од таа кокидна бактерија,но на контрола кога бев(за утврдување бременост) ми рече дека не може ништо да ми даде за секретот.

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^кокоидната бактерија и мене ми ја покажа на ПАП во 8ма недела, и гинек. ми кажа дека не е ништо опасна и страшна, дури се мислеше дали воопшто да ми даде терапија, ама ми рече да земам вагиналети 6 дена. Гинекс 3
    И сега ми зема брисеви во 13та недела, па ќе видиме сега дали ќе покаже нешто, но сега по 13та недела смеам терапија да примам.
    Како и да е, не паничи за кокоидната бактерија, + сега набрзо си на контрола, ќе си се консултираш.

На TSS му/ѝ се допаѓа ова.
  19. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Jas na 8 avgus ke odam makedonija a bas toj den ke sum 12 nedela e sega neznam dali ke mosi da patuvam sto mislite mozi da se otkazat tie pregledi za koga ke se vratam ili pak mora da se pravat?

20. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    џанина во 12-недела ти се првите најбитни прегледи за утврдување на состојбата на плодот пред се, како за даунов синдром така и за начинот на развој на бебчо, доколку не си во можност тоа да го направиш во земјата каде што живееш можеш и во МК и тука има доволно стручен кадар не се секирај но како и да е мој совет ти е да не го прескокнеш овој преглед, а ти сепак консултирај се со лекарот што ти ја води бременоста