Дали на микробиологија на клиника има гужви како порано? Колку време се чека за да се остават брисеви и пап?
Devojki kako stavate eritromicin vaginalno? Aplikatori mi dadoa ama nemozam sa go stavam dlaboko kako da ne odi
Zdravo, 20 nedela sum maticnata mi prepisa Polyginax vag. bidejki imam zolt gust sekret, sakam da prasam dali gi ima nekoj koristeno bidejki vo upatstvoto pisuva deka ne se koristat vo bremenost. Ne znam dali da pocnam da gi stavam
Здраво, да ве замолам некој да објасни кои брисеви се земаат на почеток на бременост и во која неделс е најсоодветно?
Zdravo dali moze da se zemat brisevi vo 34 ta nedela ili e moralno tocno vo 35 ta polna nedela falavi?
Ми излезе гарднерела во 12та недела на брисевите. Ми даде да ставам флажил 10дена и да почнам од вечер. Дали сте се соочиле со оваа бак во бременост и дали сте ставале флажил?
Јас ја имам, и тоа паралелно со клебсиела и е.коли вагинално сите три. А, урина стерилна. Примав и антибиотик и пробиотик, уште имав симптоми. Сега сум на нова доза антибиотик, се надевам ќе ги снема. Тука други антибиотици даваат.
После колку време од последен антибиотик може да се направи контролен брис (конкретно за уреаплазма) а да бидат веродостојни резултатите?
После колку време ви стигнаа резултати од брисеви? Ви средата правев уште нема. Можно ли е денес да има?
Густ исцедок, малце потемен, не можам да дефинирам боја, ко жолто-зеленикав, чешање само при истек, ама никако немаше при преглед кај гинеколог. Мирис нема никаков. Вагинално антибиотик само, првиот пат Fluomizin (Dequaliniumchlorid) и пробиотик Döderlein Med (Lactobacillus). Овој антибиотик не ми помогна. Сега Dalacin vaginal creme со апликатор (Clindamycin-Phosphate) и после истиот пробиотик. Се надевам сега ќе има ефект, лани за истата инфекција ми помогна.