Samo streptokoka, mene maticnata mi gi napravi i standardnite 4ri sto se pravat vo 12ta nedela posto i bese sumljivo deka imam nekoja bakterija spored vaginalniot sekret. Ako e se vo red kaj tebe samo streptokoka
Zdravo devojki, pak jas Dali nekoj od vas pravel mikrobioloshki brisevi vo remedika ako moze da mi kaze koja cena se komplet bez pap ? Vi blagodaram mnogu
Дали смее вагинално измивање со сода бикарбона во бременост во прво тромесечие. Имам иритација од прогестерон вагиналитетите
Женски околу земањето на брисеви.. колку што имам слушнато 3 пати се прават така ? Јас правев во 14 недела, последниот ке треба пред пораѓај нели а вториот кога?
Јас само два ќе правам. Едните на почеток ги направив и другиот околу 35та недела еден за стрептокока
Женски здраво на сите Ќе ве замолам за инфо,35 недела сум,ќе правам деновиве брис за ГБС,ми кажаа еден брис е само Ме интересира за приватно тие што правеле која цена е и каде? И дали е со спекулум или не? Дека читав некои без спекулум било, површински па чисто да знам Благодарам Убав ден на сите
Јас во четврток сум кај матичната за брис(еви), претпоставувам и за стрептокока, не ми кажа што точно ќе правиме (34+2 ќе бидам). И јас планирам на приватно да ги носам, во Биотек најверојатно и во нивниот ценовник ги најдов овие ставки ама не сум сигурна дали само тие се. Ако не направиш пред мене, пиши ми во четврток во лп, па ќе ти кажам колку ме чинело.
Благодарам на инфо,баш прееска отварав и јас гледав нешто,валда тие цени се..Баш ќе видам што како и каде ќе направам Па ќе пишеме
А можеби во целата возбуда да не сум се разбрала ама пак ќе прашам,али се мислам дека така ми кажа(ако ми каже пак ја менувам)
Девојки која недела се прават микробиолошките брисеви во трет триместар? Последниот знам дека е некаде 35 недела. Ама би сакала и стандардните брисеви да ги направам
Јас сум оваа недела на контрола баш ќе ја прашам др. Котларова кога да ги правиме. Ама и мене некако најлогично ми е тогаш сите.
После колку време се повторуваат брисеви? Користев нео пенотран и ги направив брисевите една недела покасно. Матичната ништо не ми спомна кога треба ама еве тука читам на некои им кажале треба 2 недели покасно.
Извини незнам да ти одоговорам на прашањето но сакам да прашам во која недела се прават брисевите кај сум 14 уште немам направено а пред да инв имав чисти микробиолошки
Баш поради ова сега ја отворив темата, некна кога правев скрининг докторот ме праша дали сум правела микробиолошки брисеви, му кажав не, матичниот докторот ништо не ми спомнал. Доктор што ми правеше скрининг кажа дека сега се правеле во 12 -13 недела.