Со пап тест не се испитува бактерија, нешто погрешно сте разбрале. Се земаат брисови кај матичен гинеколог и се испраќаат во лаб.
Дали некоја од вас ги има правено првите брисеви микробиолошки во Ремедика? Колку чини ова? Матичниот ми спомна дека треба да се направат после првиот скрининг и Приска. Па размислувам и за приватно, ме интересира цената, дали има некои пакети што како брисеви спаѓаат во испитувањето и слично.
Убаво ја разбрав дека ми рече ке направиме пап оти оваа бактерија и уште една заборавив која само на пап се покажувале. Не ги имало во пакетот стандард микробиолошки што се.Е сега не знам дали толку знае, а друг пакет правев микробиолошки брисеви на кои имаше брис од вагина, од цервикс, микоплазма и уреаплазма и хламидија.
Здраво девојки, имам бактерија Enterococcus fecalis, колку може да биде опасна ? Дали имате искуство? Каква терапија сте примале ? Уште ова ми требаше 27ма недела сум со скратен цервикс Последниот месец примав 5 Вида антибиотик и ете пак бактерија.. Ако може некој да ми сподели искуство дали лесно се лекува, додека чекам докторката за терапија да ми одговори.. се загрижив многу
Здраво, дали е касно за први брисеви во 14та недела? Кога ќе бидам 12-13та недела баш тогаш матичната ќе биде на одмор тие две недели и денес на прегледот ми рече кога ќе се врати тогаш ќе провериме брисеви.
Здраво, Дали некоја од вас правела брис за стрептокока околу 35та недела во Систина и колку платила за истото?
Здраво, јас треба да правам следната недела. Мислам дека е околу 1000 ден, ама ако не ти е итно ќе ти пишам тогаш колку точно ќе платам.