Zdravo na site. Po vtor pat pravam brisevi i se pojavi deka imam gardnerella i Prevotella Lactobacillus 34-36% Prethodnite brisevi isto gi imav primavme terapija Ginofix i Flazil od 400mg No eve pak se pokazaa Dali mislite deka e bezbedno i vo red za pravenje bebe? bez nikakvi simptomi sum i nemam nishto reakcii od niv
најдобро да немаш бактерии пошто ако забремениш ќе треба да примаш терапија а антибиотици не даваат пред 12та недела. Збори со матичната ако уште ти е активна бактеријата да ти даде друга терапија. Колку време почека после терапијата за да направиш повторно брисеви?
Zdravo 32+4 , nekolku denovi primetuvam gusto zelen iscedok koga se brisam i bolki pri mokrenje. Dali e cepot ili mozebi e nesto seriozno?
Зелен исцедок мислам не е добро, особено ако е пропратен со болки. Оди на доктор, може треба да примаш антибиотик.
Здраво, да ве прашам отприлика за колку денови добивате резултати од уринокултура во ИЈЗ на клиника. Моментално сум 22ра недела и кога бев во петокот ми рекоа ќе ги пратат кај матичен. Фала ви
Направив брисеви , излегоа дека се чисти освен тој за стрептокока е позитивен. Матичниот не ми даде никаква терапија, некоја слично искуство?
Здраво Во резултатите од брисот за стрептокока е напишано Не е изолирана бактеријата Streotococus agalactiae Малку нејасно ми е , позитивен е или нег !?
14та недела тече, матичната ми рече зошто сум на циклогест да скокнам сега брисеви. За 4 недели ќе биде веќе терапијата завршена и тогаш ќе правиме брисеви. Да не е многу касно тоа? Да напоменам, редовни брисеви и пап се направени летово баш пред да останам бремена
Доколку примаш устогестан поубаво е да завршиш со терапијата па после недела две да направиш брисеви. Не ти го сфатив прашањето