Јас овие ги користев и ми помогнаа. За канестен таблети докторот ми кажа да не ги зимам и дека овие се по безбедни во бременост. Ако имам чешање само кремата надворешно да ја користам. За среќа немав.
Ја пак… жими се не можам. Се мислам да одам да ме проверат за плодова. Тргнав накај работа и осеќам како ми истече малку доле… не сум утоп ама пак бе.. не знам веќе што да мислам. После преку цел ден ми е нормално… ова не се дешава кога сум дома.
Ако те секира - секако да си појдеш, мада плодовата вода претпоставувам е побистра од обичен исцедок... Јас како одминува бременоста, сѐ повеќе го имам тој симптом, особено наутро кога ќе станам исто од спиење. Со лесно и тоа минува!
Еве немам ништо… само кругче мало на гаќите… дефинитивно мора да застанам малку, значи не седнувам со детево. Ама дефинитивно језиво ми е веќе ова, иако се читам дека за слично сум се жалела со првото, ама многу имам заборавено некако. Затоа заспивам пред нејзе навечер.
Ima citano deka e normalno vodest sekret vo bremenost, ama da proveris mozebi njadobro za da bids mirna. Koja ned si?
24та сум. Најверојатно е од топлото вака повеќе. Ми текнува нешто и со првата бременост, ама така матно ми е.
Сега те читам...да ти кажам да не се плашиш зошто и минатата а и оваа бременост јас сум со водени гаќи, менувам и по 2 пати во ден. Првата мн ми беше страв, исто мислев се нешто тече, се случува, до крај на 9ти секој ден се проверував. Еве и сега, исто е, брисеви чисти цела бременост освен кандида, ставав вагиналети, се смири и пак почна воденото, така да уживај, изгледа сепак е нормално.
Здраво феминки, правев контролни брисеви за уреаплазма, микоплазма, кандида, кламидија сите се чисти. Уриноанализа и уринокултура исто се чисти. Е сега имам бледобел некогаш жолтеникав исцедок , дали некоја од вас правела кај матичен гинеколог тест за бактериска вагиноза и добила позитивни резултати иако горенаведените брисеви се негативни?
Да знам него помислив уште за тоа се немам тестирано да не е тоа , пошто не се тестирало со обични брисеви