Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Концерти

Дискусија во 'Музика' започната од Ariel, 29 март 2010.

1. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Е значи алал да им е на Србиве, сите ѕвезди успеаа да ги донесат во Белград: Шакира, Мадона, Ејми еве сега и Џенифер Лопез ќе прави, леле колку ми се иде незнаете. ;( А реално и за таква ѕвезда не се претерано скапи картите, партер средина е накај 2000.Многу, многу би сакала да и одам, башка и концертот 2 дена пред роденденот мој е, е поубав поклон од тоа не би имало, али нема шанси да отидам, за голема жал.
    И Енрике го донесоа пред 2 години, е тој концерт ќе ми остане во непробол за век и векови (освен ако не им текне на Авалон да го донесат, ама за тоа шансите се 1,5 %.)
    А за феминката што рече дека сака да иде на пиперчето, сега гледам на линков има концерт во Виена на 30 март, ама картиве уште сега распродадени, единствено за стоење има место, и тоа карта е 66 евра. :o

2. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Србите ги носат странските ѕвезди кај нив, македончињата српските ѕвезди. :D

3. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Значи вчера на Скази си поминав лудо и незаборавно. Бевме големо друштво и одлично се забавувавме. Сакам повторно некоја ваква журка! :D

4. citiesinflames

citiesinflames Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    Би сакала да одам на концерти на групите: HIM, Nickelback, Versailles i The gazette[japonski se ovie]
    Nightwish- многу сакав да одам кога беше Тарја во групата, сега со Анет не ми е истото. сега би отишла заради една песна што е мн убава While your lips are still red :inlove: :inlove: :inlove:

5. Moretti

Moretti Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.051
    Да често одам на концерти и не можам да двојам затоа што сите биле супер ама ај неколку Суперхикс,Дубиоза,Нон стоп и Бени,Ван гог доста се

6. m.maci

m.maci Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    Најмогу сакам да одам на концерт на: Здравко Чолич !!!

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Синан Сакич на 28ми декември, во Метрополис.
    :D
    Спектакуларен концерт на КРАЛОТ на балканската фолк музика!
    Јас само го пренесувам црно-белиот постер, кој ми се врежа во фото меморијата, и ме пречека веднаш штом се симнав на автобуската за накај работа.
    Пукнав бе!
    Ако има посетители, ќе се пукам во колено, нема друго чаре.

И Влатко Илиевски - ш`шлето ќе прави концерт во Универзална (ПААААК???!!!), дали е нормален, кој му оди на мулево, многу сакам да знам, мислам, покрај очигледните баби, стринки и комшивки на кои им дели по 16 гратиси по особа, да му ја пополнат салата?
    Родителите, ај веќе, јасно дека се таму, приморани се кутрите, го зачнале, нели.

И Каролајна во Универзална, во акустична верзија... хммм, убаво пее кокошката, не велам не, акустика башка, нема да вклучува многу од нејзините денс способности што предизвикуваат sore eyes... баш ми се оди на концерт пред Нова година, е сега не ваков, жалопојски, ама сепак...

Здравко Чолиќ го нема стандардно пред НГ, баш се чудам, да не е болен човеков?
    :^)

На Mermaid, Aleks96, chocolate.chick и 2 други им се допаѓа ова.
  8. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Не бе па и ти, сигурно пука сеир што имаат закажано сите концерти сега, он ќе закаже на 20ти и ке стави карта 1500 ден., на 21ви ќе има тепачка и ќе ги купат сите карти како да ни дошол некој прв пат, а на 22ри ќе му биде концертот и салата ќе биде преполна... ете така македончево е ај да не кажам што

9. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Моиве ме држат у неизвесност,не ми кажуваат дали ќе ме носат на концерт на Слеш во Софија.

Да се надеваме дека да :|

На nesa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Не сум го слушала нешто посебно Владо Јаневски, немам ни негов албум, ниеден, ама преубави љубовни песни има, па си ветувам, еден ден, во следниве 10год, ќе му појдам на концерт :!: на ту ду листата ми е :) Какви му се концертите иначе? Очекувам запалки во воздух постојано...да не се разочарам? :D

11. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Се извинувам што е на српски и на латиница, ама го превзедов и не ми се преведуваше.

GREEN DAY U BEOGRADU NA CALLING-U 2013!
    55 12
    17. decembar 2012. Beograd
    Koncertni spektakl 27. maja na Kalemegdanu

Jedan od najvećih aktuelnih rok bendova današnjice Green Day nastupiće 27. maja 2013. godine u okviru koncertnog spektakla Calling u velikom parku Donjeg grada, ispod bedema Beogradske tvrđave.

Biće to njihov jedini i premijerni nastup u ovom delu sveta na aktuelnoj stadionskoj turneji kojim promovišu svoj trostruki album ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré!. Maratonska gitarska žurka u parku ispod tvrđave, prikazaće još nekoliko odličnih bendova na, prema mišljenju mnogih, najatraktivnoj lokaciji za koncerte u Beogradu!

Osnovani u Ist beju u Kaliforniji 1987. godine, Green Day danas iza sebe imaju 11 studijskih albuma, prodatih u preko 65 miliona primeraka. Vlasnici su čak pet Gremi i nekolicine MTV nagrada, u kategorijama za najbolji rok bend, album, spot i dr. Green Day su danas bez sumnje na vrhuncu popularnosti. Sa preko 26 miliona fanova na Fejsbuku, i više od 2 miliona folovera na Tviteru, te blizu milijardu pregleda u zbiru na Jutjubu, američki pank-rokeri predstavljaju jedan od najpopularnijih svetskih bendova današnjice! Trenutno su na velikoj stadionskoj turneji, na kojoj će održati nekoliko velikih koncerata u Evropi, od novog londonskog Emirates stadiona, preko gigantskih Rock Im Park i Rock am Ring festivala u Nemačkoj, Rock Werchter festivala u Belgiji, Pinkpop festivala u Holandiji, pa sve do Olimpijskog stadiona u Moskvi. Na svim festivalima na kojima će nastupiti sledeće godine, Green Day nose program kao hedlajneri, što će biti slučaj i na beogradskom Calling-u.

Ove godine, u svom prethodnom izdanju, Belgrade Calling festival se održao od 27. do 30. juna na Ušću, kada su pored ostalih nastupili Ozzy Osbourne and Friends, Faith No More, Jessie J, Orbital, Public Enemy, The Cult i dr. Na prvoj konferenciji za novinare najavljeno je da će se ova muzička platforma razvijati u pravcu bukiranja izvođača sa svetske A liste, te da radi tog neće imati fiksiran datum ili lokaciju, kako bi publika i produkcija uvek imali mogućnost da prate kretanje najvećih turneja u svetu koje su uglavnom u Evropi tokom maja i juna. Sve informacije o ostalim velikim iznenađenjima u programu i konceptu novog Calling-a, te cenama ulaznica i početku prodaje, biće saopštene uskoro.

На Lov3 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Ќе оди некој? :geek:

13. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Последен пат бев на Ред хот чили пеперс и се би дала да одам уште еднаш.И се надевам дека ова за Грин деј е висттина и мноооооооооогу би сааакла да одам :D :D

14. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Обожавам да одам на концерти последно бев на концертот на Влтќе во универзална и супер си поминав :D :D

15. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Обожавам да одам на концерти последно бев на концертот на Влатче во универзална и супер си поминав :D :D

16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.207
    Допаѓања:
    139.691
    Леле ама се исповозбудив!!! Гриндеј во Белград на 27 мај!!!!!!!

Belgrade Calling 2013 - Green Day

Со огромно задоволство Ве известуваме дека ХЛАДНО ПИВО ќе настапат на 27-ми Мај на Калемегдан парк во Белград, на BELGRAD CALLING 2013, заедно со американскиот супер бенд GREEN DAY!!!

Влезниците за најголемиот рок концерт на Балканот за наредното лето се пуштени во продажба и истите можете да ги најдете во музичката продавница ” ½ Југотон”, во ГТЦ 1кат тел. 02/3213-264 и online преку Купи Карти За Се по цена од:

PARTER 2 – 1.500.00 денари

PARTER 1 – 1.850.00 денари

FAN PIT – 2.100.00 денари

ВАЖНО : НАСТАПОТ НА ГРУПАТА ХЛАДНО ПИВО ЌЕ ТРАЕ 90 мин, А НА GREEN DAY 120 мин.

На rhcpfan и Lov3 им се допаѓа ова.
  17. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    изгледа јас ке одам на 1Д на концерт!! ;) само тато картите да ми ги донесе ии АДИОС ГАЈС!! ;)

18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Луѓе,картите за Слеш кај нас 2900 денари,а во Бугарија(каде што ќе биде концертот),1500.Епа не е фер,таман се надевав дека ќе одам.... ;(

19. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Последен концерт на кој бев беше летоска Дуран Дуран на Кале.Преубаво си поминав и презадоволна бев од организација.Пријатно изненадена бев што лугето културно си почнаа на време,го немаше она вообичаено чекање од 100 саати да излезат на сцена.Алал да им е пак би идела.
    Се мрднав од памет на песнава :D

http://www.youtube.com/watch?v=xC0NmPXIBZ8

На Lemon му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Stylesh

Stylesh Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    45
    Јас не одам често но сметам дека се забавни и интересни...:)